Lepoglavska čipka predstavljena na festivalu u Poljskoj

Objavljeno: 05.11.2012. 09:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: lepoglava.net

U poljskoj Bobowi je održan 13. međunarodni festival čipke na kojem se posjetiteljima predstavila i lepoglavska čipka. Na festivalu se osim iz Hrvatske moglo vidjeti i čipke iz Austrije, Belgije, Češke, Estonije, Francuske, Njemačke, Rusije, Slovačke, Mađarske i Poljske, piše lepoglava.hr

Lepoglavsku su čipku predstavljali predstavnici Ekomuzeja u sastavu Gordana Vrtar, Mirko Varović i Dejan Bjelivuk. Program festivala bio je sastavljen od svakodnevnih izložbi čipke iz navedenih zemalja, radionica i prezentacija izrade čipke. Prezentacija lepoglavske čipke oduševila je posjetitelje pa se često stvarala gužva oko našeg štanda.

Svakog dana održavala se modna revija pod nazivom „Čipka na odjeći“ koju su prezentirali dizajneri iz Češke. Predstavljena je i „be folk“ modna kolekcija s bobovskom čipkom i radionica čipke na batiće tj. prostoručne čipke.

Cjelokupan događaj upotpunili su i razna Kulturno-umjetnička društva, a u nedjelju su nastupali Orkiestra Dęta OSP w Bobowej, Orkiestra Dęta OSP w Siedliskach, Marcin Hebda „AK-Skład”, Marshal Band, Cannon Dand i Zbigniew Foryś.

Festival je održan pod pokroviteljstvom župana i Ministarstva kulture i nacionalne baštine.

Komentari