Liga bez granica: Vinica gotovo iznenadila Ivančicu

Piše: evz

Objavljeno: 19.12.2010. 16:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: eVarazdin

Ovog tjedna odigrane su posljednje utakmice prvog dijela Lige bez Granica, a najzanimljivija utakmica bila je ova između Vinice i Ivančice.

Vinički košarkaši, predvođeni odličnim Notesbergerom, Klanečekom i Cebocijem, pošteno su namučili A2 ligaša Ivančicu. Čak su i vodili veći dio susreta, koji su odigrali kao domaćini u dvorani u Petrijancu.

Igrala se odlična utakmica, gdje se Vinica branila čvrstom i agresivnom zonom, a najviše problema su im radili Sakač, Rajh i Skupnjak, dok su Ivančani imali mnogo problema s branjenjem odlične «pick-igre» Vinice.

U posljednju četvrtinu se ušlo s neriješenim rezultatom, Vinica je povela pet razlike, ali u ključnim trenucima, Ivančani su ipak bili hladne glave i mirnije ruke.

S dvije trice mladog Boljfetića, nekoliko minuta prije kraja, «prelomio» je A2 ligaš susret u svoju korist. Presudila je i veća dužina klupe momčadi Zlatka Manjerovića, koji je mogao više «rotirati» svoje igrače.

U ovom tjednu Lepoglava je na domaćem terenu izgubila od Krapine, rezultatom 70:62, no i dalje imaju šanse za ostati među prve četiri ekipe, koje će igrati Final Four ovog natjecanja.

Nakon sedam kola i dalje je u vodstvu Rogaška, koja je bez poraza, dok su Ivančani na drugom mjestu. Vinica i Lepoglava trenutno se nalaze na diobi četvrtog mjesta.


Liga bez granica: 7. kolo
Vinica – Ivančica 59:64, Lepoglava – Krapina 62:70, Lipca Rogaška – Rogatec 94:50, Pristava – Šmarje.

Poredak: 1. Lipca Rogaška 7-0, 2. Ivančica 5-2, 3. Krapina 4-3, 4. Vinica 3-4, 5. Lepoglava 3-4, 6. Pristava 2-4, 7. Šmarje 2-3, 8. Rogatec 0-6.

Komentari