NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

LOŠA VIJEST: Čim počne liga minus je milijun kuna, DOBRA VIJEST: U ekipu se vraća Dario Jertec

Objavljeno: 07.05.2020. 18:20

Zadnja izmjena: 07.05.2020. 19:03

Nakon informacije da se Hrvatski telekom Prva liga nastavlja u NK Varaždin su krenuli s konkretnim pripremama.

Predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek mišljenja je da bi ipak trebalo prvenstvo završiti bez novih utakmica ali kažu da su spremni za nastavak. 

- S jedne strane nam je drago što će se ponovo igrati prvenstvo, a s druge strane u ovoj situaciji nam se povećavaju problemi i troškovi, rekao je predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek.

- Kad igramo bez gledatelja nema niti tih prihoda, a troškovi odigravanja svake utakmice se povećavaju. Prema prvim procjenama samo za testiranje za koronu trebat će nam za ta dva mjeseca od 300.000 do 400.000 kuna. Ako tome još dodamo smanjenje prihoda zbog toga što će se utakmice igrati bez gledatelja, što smo planirali oko 500.000 kuna jer nam dolaze zanimljive utakmice s Dinamom i Rijekom, ukupno ćemo startati u nastavak prvenstva s oko milijun kuna manjka. Ne znam kako ćemo to pokriti i otkuda ćemo namaknuti ta sredstva. 

Uz loše vijesti ima i jedna dobra. Nakon povratka iz Australije Dario Jertec stavio se na raspolaganje klubu, kako bi mu pomogao u očuvanju prvoligaškog statusa.

Moguća neregularsnost sezone

- Što se tiče igračkog kadra napustio nas je sporazumno Duje Ninčević, a sada čekamo papire da registriramo Daria Jerteca. Svi ostali su stigli. Neki su još u karanteni, nakon povratka u Hrvatsku ali za tjedan dana svi bi trebali biti na raspolaganju treneru Samiru Toplaku.

Stjepan Cvek smatra da još uvijek ima vremena da se postigne kompromisan dogovor i da se utakmice ne igraju.

- U ligama "petice" kad igraju dobijaju velike prihode od tv prava, pa zato i potiču da se igra, a nama će svaka utamice biti samo trošak. Oni imaju računicu da nastave prvenstvo a mi ne. I drugi naši klubovi se slažu da završimo sezonu. Osim toga neće se igrati niti u Drugoj ligi pa je i to već jedan korak prema neregularnosti sezone u Prvoj ligi, zaključio je Cvek. 

 

Komentari