Dani ludbreške Svete Nedjelje

U Ludbregu danas procesija i euharistijsko slavlje u Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora

Objavljeno: 03.09.2023. 08:28

Zadnja izmjena: 03.09.2023. 08:28

Foto: Arhiva

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje danas će se održati euharistijsko slavlje u Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a uz mještane i brojne posjetitelje, bit će nazočni i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner, varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i predsjednik ludbreškog Gradskog vijeća Darko Jagić.

Iz Grada Ludbrega najavljuju da će euharistijskom slavlju prisustvovati i zastupnici Hrvatskoga sabora s područja III. Izborne jedinice, članovi Županijske skupštine Varaždinske županije s područja Grada Ludbrega, članovi Gradskoga vijeća, gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Varaždinske županije.

Prije euharistijskog slavlja, koje počinje u 10 sati, održat će se svečana procesija hodočasnika od Župne crkve Prestvetog Trojstva prema Zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora, s početkom u 9,40 sati, najavljuju iz Ludbrega.

Svetu misu predvodit će msgr. Ivica Petanjek, krčki biskup, zajedno s biskupima i svećenicima, a bit će i izravan TV prijenos od 19 do 12 sati. 

Komentari