Ludbreški srednjoškolci na praksi u novoj radionici

Objavljeno: 04.12.2014. 17:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Srednja škola Ludbreg

Izvor: galerija-images/Srednja skola Ludbreg - radionice

Srednja škola Ludbreg je s ciljem poboljšanja praktične nastave u strojarskom obrazovnom području, zanimanja CNC operater, bravar i tokar, ustrojila radionicu za izvedbu praktične nastave.

Radionica se nalazi u prostorima Crtorada, bivše zgrade Lukoma, na površini od 120 m2. Radionica je zasad opremljena ručnim alatima za ručnu strojarsku obradu, a postepeno se priprema opremanje sa strojevima za strojnu obradu kao što su glodalica, tokarilica, aparati za varenje, rezne pile i drugo.

- Kao kruna svega, u radionici se planira jedan CNC tokarski stroj uz dvanaest radnih mjesta za računala i popratne softvere gdje će učenici polako ulaziti u svijet projektiranja i izrade različitih proizvoda u njihovim zanimanjima. Posebno želim istaknuti da opremanje radionice obavljamo u suradnji s poslodavcima iz Ludbrega te bliže i šire okolice gdje se oni svojim donacijama, bilo materijalnim ili nematerijalnim, uključuju u samo opremanje radionice, na čemu im zahvaljujemo, a sve u cilju da takva strojarska radionica bude opremljena u svrhu što bolje pripreme učenika za daljnji rad kod poslodavca nakon završetka školovanja u Srednjoj školi Ludbreg. Isto tako moram napomenuti da će se ova radionica početkom 2015. godine pretvoriti u "Centar novih tehnologija", gdje će učenici Srednje škole Ludbreg, ali i građani kroz cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih, dobiti nova znanja i vještine u strojarskom području - zanimanja bravar, tokar, zavarivač, strojobravar, CNC operater, strojarski tehničar i drugih - najavljuje Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

Učenici koji se školuju u zanimanjima bravar i tokar dva dana u tjednu pohađaju praktičnu nastavu kod poslodavaca, a jedan dan u tjednu u školskoj radionici.

- Odlučili smo da učenici u zanimanjima CNC operater prvu godinu kompletnu praktičnu nastavu pohađaju kod nas u novootvorenoj radionici, a onda će u svojoj drugoj i trećoj godini praktičnu nastavu pohađati kod poslodavaca. Za sad imamo zaposlena tri djelatnika, a plan je da kroz dvije godine zaposlimo još 3-4 djelatnika s iskustvom u strojarskom dijelu koji će učenicima dati znanja i vještine u praktičnom dijelu nastave – objašnjava J. Zdelar te dodaje kako u Srednjoj školi Ludbreg smatraju da jedino kombinacija praktične nastave kod poslodavca i praktične nastave u školi može dati najbolje rezultate kako bi učenici kad završe Srednju školu Ludbreg svoj budući posao mogu kvalitetno obavljati u poduzećima.

{gallery}Srednja skola Ludbreg - radionice{/gallery}

Komentari