Fašnik

Male maškare preuzele ključeve Gornjeg Kneginca i zavladale općinom

Objavljeno: 09.02.2016. 12:00

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 08:00

Foto: Gornji Kneginec

Općinu Gornji Kneginec tradicionalno kao i svake godine posjetile su danas maškare dječjeg vrtića Bubamara iz Kneginca Gornjeg i preuzele ključeve općine.

U prostorijama Općine male maškare su zapjevale i zaplesale uz podršku svojih odgajateljica Branke Ptiček i Anita Vincek te ravnateljice Mirjane Sekol, a nakon zabavnog programa koji su upriličile za zaposlenike Općine, načelnik Goran Kaniški predao im je ključ Općine te počastio male maškare sokovima i raznim slatkišima.

Ranije istog dana, općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec prisustvovali su kraćoj fašničkoj priredbi u područnoj jedinici općinskog dječjeg vrtića u Lužanu Biškupečkom, nakon čega su mališane počastili krafnama.

U nastavku dana održati će se fašnička proslava s početkom u 16 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Knegincu Gornjem, a u organizaciji Općine Gornji Kneginec i Turističke zajednice Općine Gornji.

Tijekom navedene proslave u 16 sati okupiti će se svi mališani dječjeg vrtića „Bubamara“ sa svojim tetama i roditeljima, učenici OŠ Kneginec Gornji, članovi KUD-a «Knegingrad» i mnogobrojni posjetitelji.

Povorka će nakon programa i čitanja presude Fašnika i spaliti, te na taj način otkloniti svu nepravdu koja ih je zadesila u protekloj godini.

Sudionici fašničkog slavlja moći će uživati u kuhanom vinu, čaju, slanim pecivima i tradicionalnim «fašničkim krafnama» koje su i ove godine pripremile vrijedne ruke maskiranih mještanki – fašničkih slastičarki.

Komentari