Malonogometno prvenstvo VŽ klubova: Plitvica Gojanec bolja u finalu od Zelengaja

Objavljeno: 07.01.2013. 10:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U organizaciji ZŠUG-a Varaždin i ŽNS-a Varaždin, ovog vikenda po prvi puta održano je Malonogometno prvenstvo na kojem su sudjelovali isključivo klubovi s područja grada Varaždina. Od sedam klubova, najuspješnija je na kraju bila Plitvica iz Gojanca, koja je u finalu pobijedila Zelengaj...

Turnir je igran po sistemu 5+1, po futsal pravilima, a nažalost ekipa Policijske uprave Varaždinske, nije se pojavila na turniru. Nakon razigravanja po skupinama, u nedjelju poslijepodne su igrana polufinala. Pobjedom nad Udarnikom 32, Zelengaj je postao prvi finalist, a u drugom polufinalu, Plitvica je bila uspješnija od ŠN Varaždin, nakon boljeg izvođenja šesteraca.

U utakmici za treće mjesto, ponovno mnogo uzbuđenja, a na kraju je Udarnik 32 slavio protiv Škole nogometa Varaždin rezultatom 3:2.

Finale je donijelo sraz dvaju velikih rivala, između ostalog trenutno prvoplasirane i drugoplasirane ekipe ŽNL-a, Zelengaja i Plitvice. Dečkik ih Gojanca ušli su mirnije i koncentriranije u susret, stoga su i poveli 1:0. Kako je utakmia odmicala, tako su tenzije rasle, a u drugom dijelu, u jednom trenutku čak dva igrača Zelengaja bivaju isključena. Zanimljivo, s čak dva igrača više Plitvica nije povećala prednost, a Zelengaj je imao dvije sjajne šanse za poravnanje s dva igrača manje.

Do kraja utakmice se Zelengaj u potpunosti otvorio, a Plitvica još jednim golom potvrdila prvo mjesto na ovom zanimljivom turniru. Sve to tek je zagrijavanje za proljetni dio sezone u ŽNL-u, gdje Zelengaj ima pet bodova "fore" ispred Plitvice.

 

 


 

Komentari