Novi Marof

Marin Bobek novi predsjednik udruge "Mladi za Marof"

Objavljeno: 08.02.2016. 08:16

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 08:26

Foto: Grad Novi Marof

U subotu 06.02.2016. u novomarofskom Centru za neformalno učenje održana je redovna godišnja skupština MZM-a koja je ujedno ove godine bila i izborna.

Na dnevnom redu skupštine našli su se izvještaj predsjednika o radu udruge Mladi za Marof u prethodnoj 2015. godini, financijski izvještaj za 2015. godinu, sudjelovanje u Erasmus+ programu, planovi za nadolazeću 2016. godinu kojoj se pristupa s mnogo optimizma te na kraju i izbori kojim se odabrao novi predsjednik i vijeće udruge.

U 2015. se održao jubilarni deseti „Šic na Bic“ koji je dodatno obilježen proslavom u zajedničkom gradskom prostoru gdje je zasvirala Zadruga! MZM je sudjelovao u humanitarnim akcijama, primjerice u akciji „Mali dar za veliku stvar” organiziran od strane Lions Club Novi Marof i uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof. Proveo je Zelenu čistku 18. travnja na Grebengradu kada su članovi MZM-a očistili šumu kod najpopularnijeg lokalnog izletišta od smeća koje je narušavalo njegovu ljepotu. Najveći projekt Udruge je započeo 7. studenog 2015. kada se službeno otvorio „Centar za neformalno učenje” u kojem se planiraju redovito održavati razne aktivnosti, posebice za mlade. Istovremeno taj prostor je uvelike olakšao rad udruge i omogućio joj da privuče što više mladih na socijalnu i društvenu aktiviranost. U spomenutom Centru su se odvijale prezentacije, radionice, turniri u društvenim igrama, turniri u old-school video igrama, no i kad nije bilo organiziranih turnira, centar je uvijek bio ispunjen ljudima spremnim na druženje i veselje. Valja spomenuti i izlete u prirodu u kojima je udruga MZM pozivala sve zainteresirane na rekreaciju, zdrav život i osvajanje okolnih vrhova Čeva, Ivanšćice i Kalnika.

Dio programa rada Udruge MZM je također i sudjelovanje u Erasmus+ projektima razmjene mladih odnosno treninga, a u 2015. godini MZM je slao sveukupno 132 mlada sudionika, od kojih je 80% s područja grada Novog Marofa, na 24 projekata u 15 zemalja širem Europe! Osim odazivanja na projekte u inozemstvu, 2015. godina će ostati zapamćena u MZM-u kao godina u kojoj je udruga organizirala jedan takav projekt „kod kuće“ pod nazivom New ERA na temu ruralnog poduzetništva mladih.

Od planova za 2016. godinu mogu se izdvojiti opet sudjelovanje u Erasmus+ projektima kojih do polovice nadolazeće godina ima 6 potvrđenih, izleti kojima se planira obogatiti izbor tako da neće biti samo planinarenje, već se planira i paintball i rafting, jedanaesti „Šic na bic“ te društvene, kreativne i IT radionice i prezentacije u Centru za neformalno učenje.

Pošto je ovogodišnja skupština bila ujedno i izborna, planove za 2016. godinu, koje grad Novi Marof i dalje podupire, Udruga MZM će provoditi pod vodstvom novog izabranog predsjednika Marina Bobeka, dopredsjenika Valentina Vragovića, Ivane Čavec kao tajnice, Andreje Sudec koja je zadržala mjesto blagajnice potpomognuti ostalim članovima vijeća: Tina Petrić, David Miljančić i Lucija Pofuk. Poslije skupštine u centru je bio domjenak i druženje na koje su se odazvali mnogi prijatelji MZM-a, ali i sam gradonačelnik grada Novog Marofa, “najmlađi” član Udruge, Siniša Jenkač. Proslavio se i 18-ti rođendan novog dopredsjednika Udruge, novomarofskog srednjoškolca Valentina Vragovića!

Komentari