Marko Stolnik uz Halilovića budućnost vatrenih

Objavljeno: 25.10.2012. 08:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Marin Zdelar

Bivši nogometaš Varaždina, a sad Dinama, Marko Stolnik u kvalifikacijskim susretima protiv Izraela i Kazahstana branio je boje hrvatske reprezentacije do 17 godina. Stolnik je u dva susreta igrao na poziciji stopera, a mladi reprezentativci svladali su Izraelce 4:2, dok su protiv kazahstanskih mladih nogometaša slavili 2:0....

U trećem kvalifikacijskom susretu protiv Turske, Varaždinac nije igrao zbog ozljede što se i osjetilo pošto su mladi reprezentativci primili čak tri pogotka, no na kraju su ipak slavili 4:3 te se plasirali u nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Slovačkoj.

- Na žalost nisam igrao u trećoj utakmici, no svejedno smo u sva tri susreta odigrali odlično. Sjajna smo generacija i puno se od nas očekuje, a mi smo to rezultatima opravdali te vrlo jaku skupinu prošli rutinski - istaknuo je Marko Stolnik koji s nestrpljenjem čeka izvlačenje elitnih kvalifikacijskih skupina.

Mladi nogometaš prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača u kadetskoj momčadi Varaždina, koja je sezonu završila na odličnom petom mjestu. Rastanak mu nije pao nimalo lako, no ne žali što je stigao u Dinamo.

- Bilo je teško otići iz Varaždina, no u Zagrebu sam se brzo snašao u školi, ali i u Dinamu, gdje imamo vrhunske uvjete za rad. No, ipak u Varteksu sam ponikao i za njega me vežu samo lijepe uspomene. I tamo smo bili sjajna generacija koja bi vjerojatno u juniorskoj ligi bila u samom vrhu - istaknuo je Stolnik koji nije jedini napustio Varaždin. Otišli su još Postonjski i Marcijuš u Rijeku, dok su Kovačić, Borak, Senić i Ujlaki svoj nogometni put nastavili u Slaven Belupu.

Stolnik koji polazi drugi razred Treće ekonomske škole ističe da mu je pri snalaženju u Zagrebu uvelike pomogao suigrač Robert Murić koji dolazi iz Bednje. Osim Murića koji je također reprezentativac za mladu reprezentaciju igra čak 11 Dinamovih kadeta, a među njima je nogometno “čudo od djeteta” Alen Halilović.

- Alen je normalan i vrlo skroman dečko, a znamo se od prije iz reprezentacije i stvarno je riječ o izvanrednom talentu. Na njemu je da li će izdržati pritisak medija, no on odlično radi i vidjet ćemo što će napraviti u budućnosti - zaključio je Marko Stolnik.

Komentari