Maslenica: Varaždinske „Pume“ svjedoče u novom filmu HRT-a

Objavljeno: 03.11.2012. 09:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: 7. gbr Puma

Pripadnici 7. gardijske brigade – legendarnih Puma iz Varaždina i okolice sudjeluju u snimanju novog dokumentarnog filma u produkciji HRT-a. Film pod naslovom „Maslenica“ bit će prikazan iduće godine povodom  20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica, doznaje Varaždinski tjednik.

- Do 22. siječnja 2013. godine novi HRT-ov dokumentarni film “Maslenica“ mora biti završen kako bi ga mogli prikazati u sklopu obilježavanja 20. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica. Materijal je sniman u Škabrnji, Zadru i na Velebitu, a ovih dana nastavljamo obilazak terena na kojima se borbeno djelovalo u prvoj operaciji združenih snaga Hrvatske vojske kojom su spojeni sjever i jug zemlje – ističe Vladimir Brnardić, urednik i scenarist dokumentarnih programa Hrvatske radiotelevizije.

Snimanju spomenutog filma doprinijet će svojim autentičnim svjedočenjima i pripadnici 7. GBR Puma.

- Osim podsjećanja na operaciju Gusar u Ravnim Kotarima, u filmu su posebno zanimljivi iskazi preživjelih bojovnika iz Varaždina i okolice koji su bili u Dračama u ožujku 1993. Bit će tu dosta njihovih priča o velikom stradanju i požrtvovnosti Puma – najavljuje Brnardić.

Komentari