u organizaciji siemensa i atinela

Učenici Elektrostrojarske škole ostvarili odlične rezultate na natjecanje u programiranju

Objavljeno: 04.06.2018. 15:00

Zadnja izmjena: 04.06.2018. 15:12

U subotu, 2.6. održano je natjecanje u programiranju PLC sustava koje organiziraju tvrtke Atinel i Siemens, te Elektrostrojarska škola Varaždin. Najbolji rezultat ostvario je učenik Elektrostrojarske škole Filip Milec, drugoplasirani je bio student Sveučilišta Sjever Denis Šmintić, a trećeplasirani učenik Elektrostrojarske škole Rudolf Leon Filip. 

Natjecanje se održalo u prostorijama Elektrostrojarske škole, a za svakog natjecatelja bilo je osigurano radno mjesto s potrebnim hardverom i softverom. Zadatak na natjecanju je bio koncipiran tako da su natjecatelji dobili elektro-dokumentaciju koja je u većoj mjeri bila gotova. Na toj dokumentaciji su, prema zadatku, trebali docrtati nedostajuće spojeve koje su zatim trebali ožičiti na panelu ormara.

Nakon ožičenja trebali su podesiti frekvencijski pretvarač te programirati PLC i dodirni ekran za zadani zadatak. Natjecanje je nadgledao iskusan žiri sastavljen od djelatnika Atinel-a, Siemens-a i Elektrostrojarske škole, a najbolja tri natjecatelja dobila su vrijedne nagrade.

 

 

Komentari