Međimurska dožupanica izašla iz HNS-a: Izbacivanje Čačića nanijelo štetu stranci

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.03.2014. 11:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Na danas održanoj konferenciji za medije u Čakovcu, Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana Matije Posavca, potpredsjednica HNS-a Međimurske županije, članica Središnjeg odbora HNS-a i članica HNS-ovog Nacionalnog tima, istupila je iz članstva u Hrvatskoj narodnoj stranci.

Uputila je zahtjev vodstvu HNS-a da preuzme odgovornost i snosi posljedice za izrazito loš rejting Hrvatske narodne stranke koji pokazuje i posljednje istraživanju Crobarometar koji provodi agencija Ipsos Puls.

Nakon isključenja Radimira Čačića iz Hrvatske narodne stranke u siječnju, kako je istaknula Sandra Herman, HNS-a Međimurske županije jednoglasno se protivila toj odluci vodstva HNS-a i upozoravala da će ta odluka nanijeti veliku štetu stranci, što se nažalost danas i potvrđuje. Isto tako reagirali su, kako navodi i nakon najava isključenja Natalije Martinčević, Zlatka Koračevića te odluke Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa  da istupi iz HNS-a.

- U nekoliko navrata pozvali smo vodstvo stranke na preispitivanje ove odluke jer smo bili uvjereni da će se izrazito negativno odraziti na ugled i rejting stranke. Nažalost, vodstvo stranke oglušilo se u potpunosti na naš apel te poručilo kako će izbacivanjem Radimira Čačića stranka dodatno osnažiti. Nažalost, rejting HNS-a danas je prepolovljen u odnosu na rejting koji je HNS imao u trenutku kada je Radimir Čačić podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke - istaknula je Sandra Herman.

Sandra Herman dodatno je naglasila snagu koju je upravo članstvo HNS-a na Sjeveru dalo stranci u cjelini. Posljednje odluke vodstva stranke, kako navodi, dovele su do istupa više tisuća članova HNS-a. Podsjetila je kako je na prošlim lokalnim izborima rejting HNS-a na sjeveru bio čak deset puta viši nego nacionalni rejting stranke.

- Stranka kojoj sam pripadala i u koju sam ugradila značajan dio svog života, nažalost više nije ista. Vodstvo stranke koje ne vodi računa o interesu svojih članova, o ugledu i budućnosti, ne može imati moju potporu i povjerenje. Dok ne postoji volja da se štetne odluke preispitaju i povuku, dok se ne preuzme odgovornost za štetu nanesenu stranci, ne mogu i ne želim biti član stranke. Stoga s današnjim danom, istupam iz članstva u Hrvatskoj narodnoj stranci. S obzirom na povjerenje birača koje sam dobila na izravnim izborima, dalje ću obnašati funkciju zamjenice međimurskog župana, usprkos izravnim naredbama iz Zagreba - zaključila je Sandra Herman.

Komentari