zahvala volonterima

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA Alen Kišić: 'Hrvatska je pokazala veliko srce'

Objavljeno: 06.12.2016. 14:23

Foto: Varaždinska županija

Danas je povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, u Županijskoj palači zamjenik župana Alen Kišić primio volonterke i volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji su pomagali u izbjegličkoj krizi.

Zamjenik župana je tom prilikom zahvalio svima i istaknuo kako su volonteri i ovaj put pokazali iznimnu hrabrost, nesebičnost i plemenitost u pružanju podrške izbjeglicama. 

-Današnji dan odlična je prilika da se zahvalimo svim onim ljudima koji su se u proteklih godinu dana iznimno iskazali na području volonterstva. U tom području Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce.  – rekao je zamjenik župana.

Volonter Predrag Makaj je volontirao u dva navrata u kampovima Opatovac i Slavonski Brod i posebno istaknuo kako osoba volontiranjem nauči davati sebe radi pomoći drugima.

- Volontiranje me usrećuje, time postajem i bolja osoba, ali i zadovoljan kad vidim da mogu pomoći – rekao je volonter Makaj dodavši kako je volontiranje najbolji način za pokazivanje najplemenitije ljudske osobine, pomaganja.

Volonterka Silvija Ladić Fischer također je volontirala u izbjegličkim kampovima, te je  istaknula je kako je ovo za nju jedno neprocjenjivo osobno iskustvo.

-To su ljudi koje moraš gledati pojedinačno, jer su svaki od njih sa sobom donijeli svoju osobnost, ali nažalost i veliku tragediju. Mnogi su naprosto došli samo s vrećicom, bez ičega. – rekla je volonterka Ladić Fischer i pritom dodala kako je zadatak volontera bio pomaganje kod prihvata izbjeglica, te davanje prve pomoći.

Nada Liber, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije u svom obraćanju zahvalila se Varaždinskoj županiji na srdačnom prijemu te istaknula važnost poštovanja volonterizma u svim područjima života.

 

Komentari