Meksikanci lajkaju jedini varaždinski hostel koji je u dane vikenda Špancirfesta već popunjen

Objavljeno: 22.07.2015. 14:43

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 14:52

Foto: Siniša Sović

Kada iz Studentskog doma u Varaždinu odlaze studenti, taj se prostor pretvara u hostel. Jedini je to hostel u Varaždinu, a trenutno u njemu borave mladi meksički umjetnici iz folklorne skupine Ballet Folklorico Santa Anita koji su vrlo zadovoljni smještajem.

Hostel posluje od 1. srpnja do 30. rujna, a puni kapacitet od 279 kreveta nudi od 15. srpnja do 31. kolovoza. Cijena noćenja s boravišnom dozvolom iznosi 206 kuna za jednokrevetnu, 156 za dvokrevetnu i 106 kuna za trokrevetnu sobu po osobi.

U vrijeme održavanja Europskih igara mladih za osobe s invaliditetom protekli tjedan, varaždinski hostel bio je pun.

- Gosti su bili vrlo zadovoljni smještajem i mislili su da je riječ o novom hostelu - ističe referentica za smještaj Studentskog centra Varaždin, Ružica Posavec.

Hostel je tako uglavnom popunjen u vrijeme većih sportskih, kulturnih, glazbenih i društvenih događaja. Prošle godine posjetilo ga 6060 gostiju iz svih krajeva svijeta, a sada u njemu borave umjetnici iz Meksika.

Riječ je o folklornoj skupini Ballet Folklorico Santa Anita koja obilazi mnoge dijelove Varaždinske županije i pjesmom te plesom sve uveseljavaju.

- Varaždin je prekrasan i vrlo nam je lijepo ovdje. Također vrlo smo zadovoljni smještajem u hostelu, koji je također prekrasan - rekla je mlada članica folklorne skupine Ballet Folklorico Santa Anita.

Što se pak brojki tiče, od 1. srpnja pa do 22. srpnja varaždinski hostel posjetilo je 1420 gostiju. Trenutno hostel nije popunjen pa se čiste sobe, krevetnina, madraci, a bojaju se parketi i zidovi na dvije etaže.

Tako se hostel "glanca" za Špancirfest koji počinje 21. kolovoza. Iz hostela ističu da su skroz popunjeni prvi i posljednji vikend u vrijeme Festivala dobrih emocija.

- Vrlo često nam dolaze Česi i Slovaci koji se odmaraju od putovanja prema Jadranu i na povratku, no za Špancirfest je špica. Morali smo odbiti mnoge goste u vrijeme Špancirfesta jer su nam vikendi popunjeni. Kroz tjedan još uvijek imamo mjesta u hostelu - zaključila je Posavec.

Komentari