Uskoro odluka o podizanju optužnice protiv Miljenka Ptičeka

Objavljeno: 27.12.2011. 13:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Sudska istraga protiv bivšeg direktora gradske komunalne tvrtke „Parkovi“ Miljenka Ptičeka je pri kraju i predmet će uskoro biti dostavljen tužilaštvu koje mora odlučiti hoće li i za koja kaznena djela optužiti Ptičeka.

Bivši direktor "Parkova" Miljenko Ptiček uhićen jecprije godinu dana, dan prije Badnjaka 2010. godine, zbog sumnje da je počinio čak 80-ak kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

>> Uhićen direktor “Parkova” Miljenko Ptiček!

>> Ptiček osumnjičen da je oštetio grad za 2 milijuna kuna

Sudska istraga u međuvremenu je proširena i na kaznena djela koja je Ptiček navodno počinio kao direktor tvrtke „Aquacity“.

>> Istraga protiv Ptičeka i službeno proširena na “Aquacity”

Bivši direktor „Parkova“ je nakon uhićenja u pritvoru proveo gotovo četiri mjeseca, a pušten je sredinom travnja ove godine.

>> Miljenko Ptiček na slobodi

Sudska istraga u njegovom slučaju traje već godinu dana, a neslužbeno doznajemo da je istraga pri kraju, odnosno da su izvedeni svi dokazi i ispitani svi svjedoci te da je preostalo još samo da sudski vještak dopuni financijsko-knjigovodstveno vještačenje.

Nakon toga predmet će biti dostavljen tužilaštvu koje tada ima kratki vremenski rok da odluči hoće li i za koja kaznena djela optužiti Ptičeka.

Samo suđenje Miljenku Ptičeku, ako sudska istraga završi uskoro i ako tužilaštvo odluči podnijeti optužnicu protiv njega, moglo bi početi najranije na proljeće sljedeće godine.

Podsjetimo, protiv Ptičeka i bivšeg gradonačelnika Varaždina DORH je u listopadu podnio optužnicu zbog sklapanja štetnog ugovora kojim je Grad Varaždin oštećen za 4,5 milijuna kuna.

>> DORH podigao optužnicu protiv Ivana Čehoka i Miljenka Ptičeka

>> Čehoku skinut imunitet i za slučaj Parkovi

Komentari