Mini mljekara među najboljim socijalnim poslovnim poduhvatima

Objavljeno: 19.01.2012. 13:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Mini mljekara Varaždinske županije „Domaće mlijeko“ proglašena je finalistom prvih Godišnjih nagrada za najbolje socijalno poduzetništvo i najbolju socijalnopoduzetničku ideju.

Ideja o mini mljekari koja bi otkupljivala mlijeko od malih obiteljskih gospodarstava s 1 do 5 krava za koje nisu zainteresirani veliki otkupljivači dopala se i žiriju sastavljenom od predstavnika Foruma socijalnog poduzetništva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ureda za udruge Vlade RH i Modre niti koji su odabrali finaliste prvih Godišnjih nagrada za najbolje socijalno poduzetništvo i najbolju socijalnopoduzetničku ideju 2011. godine.

Prijavitelj ideje je tvrtka Domaće mlijeko iz Varaždinske županije, a buduća mini-mljekara bi dnevno trebala prerađivati do 5 tisuća litara mlijeka i to u polutvrdi sir, svježi kravlji sir, pasterizirano mlijeko i vrhnje, dok bi kupci tih proizvoda bili institucionalizirani potrošači poput županijskih škola, vrtića, bolnica, trgovačkih lanaca i svih onih koji bi bili spremni otkupiti tržišne viškove.

Inače, za nagrade za najbolje socijalno poduzetništvo i najbolju socijalnopoduzetničku ideju 2011. godine, u obje kategorije izdvojeno je po šest prijava koje se sukladno traženim kriterijima na neki način izdvajaju od ostalih.

Dio finalista prvog izbora za socijalno poduzetništvo i socijalnopoduzetničku ideju godine je na početku svog socijalnopoduzetničkog pothvata, nekolicina već postiže odlične poslovne, ali i društvene rezultate, dok se prijavljene ideje odlikuju inovativnošću u poduzetničkom pristupu i obećavaju novu generaciju socijalnih poduzetnika u Hrvatskoj.

Nagrada za socijalno poduzetništvo godine dio je projekta SEFOR (Forum socijalnog poduzetništva) kojega u suradnji s Centrom za tehničku kulturu iz Rijeke i udrugom Zdravi grad iz Splita provodi Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka, a financira Europska unija kroz IPA IV.

Komentari