dan općine

Ministrica Nataša Tramišak posjetila Općinu Bednja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2021. 08:45

Zadnja izmjena: 11.05.2021. 09:11

Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, posjetila je Općinu Bednju koja 10. svibnja obilježava svoj dan.

Ministrica Tramišak istaknula je da joj je zadovoljstvo biti pred biserom kulturne baštine u Republici Hrvatskoj – dvorcem Trakošćan i to na sam Dan općine Bednje. - Intenzivno ste u proteklih nekoliko godina radili kako na povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, tako i na korištenju sredstava iz državnih programa. Zadovoljstvo mi je što smo i ove godine u partnerstvu s vama, omogućili i financiranje rekonstrukcije određenih nerazvrstanih cesta u vašem naselju – kazala je ministrica.

Kako je rekao načelnik Damir Poljak, Općina Bednja već je pripremila niz novih projekata koje će aplicirati na natječaje, a spomenuo je i tri važna, kapitalna turistička projekta.

- Jedan je žičara Trakošćan-Ravna gora, drugi Etno selo kod dvorca Trakošćan i dolje u nastavku auto kamp sa 150 mjesta. Nadalje, na Bednji nogometni stadion, a u Vrbnu i Cvetlinu trgovi, da ne spominjem i brojne druge projekte.. Ono što je najvažnije našim sumještanima jest modernizacija nerazvrstanih županijskih cesta te niskonaponska mreža, a ovom prilikom zahvaljujem i HEP-u i Hrvatskim vodama što nas sve ove četiri godine prate i što su uložili ogromna sredstva u modernizaciju Općine Bednja – rekao je načelnik Poljak te iskoristio priliku i uputio svim mještankama i mještanima Općine Bednje čestitku povodom Dana općine.

''Veliki iskorak''

Čestitke Bednjankama i Bednjancima uputio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak. - U ovom mandatu zaista je općina Bednja napravila veliki iskorak u društvenom, komunalnom i gospodarskom životu, a u narednom razdoblju očekujemo nastavak tog dobrog trenda i već unaprijed čestitam načelniku i njegovom timu na osvojenom novom mandatu – poručio je Stričak. 

Komentari