Mještani Margečana proslavili blagdan svoje zaštitnice Sv. Margarete

Objavljeno: 17.07.2012. 08:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ivanec.hr

Pucnjevi kuburaša označili su u petak početak dvodnevne proslave Margetja v Margečanu. Već šestu godinu zaredom mještani Margečana slave blagdan svoje zaštitnice svete Margarete.

Kako bi se Margetje proslavilo što veselije, postavljen je šator na Trgu sv. Margarete, a on je i ove godine bio premalen za sve koji su željeli pogledati bogati kulturno – umjetnički program koji su svojim nastupom, osim domaćih izvođača uveličali i gostujući KUD–ovi.

Veliki pljesak i posebno oduševljenje publike zavrijedila je uspješna, domaća, glazbena obitelj Habunek na koju su mještani Margečana iznimno ponosni.

Osim zabavnog programa, bio je tu i mali margečanski sajam koji je na ulice izmamio gotovo sve mještane. Izlagači su posjetiteljima nudili razne rukotvorine i delicije po receptima naših starih.

Organizirana je i izložba umjetnika slikara, kipara i etno sadržaja, a održana je i promocija knjige Franje Martineza „Oko naše gore Ivančice“. Knjiga opisuje mala mjesta oko najveće zagorske planine, a u knjizi je svoje mjesto našao i živopisni Margečan. 

Kakva bi to bila proslava, a da nije bilo i sporta. Naime i ove je godine odigrana već tradicionalna prijateljska nogometna utakmica  NK Mladost iz Margečana i Ivančice iz Ivanca

Cjelokupnu manifestaciju  organizirala je Udruga građana Margareta, a generalni pokrovitelj bio je Grad Ivanec i Varaždinska županija. 

Komentari