Rastura jezike i tipkovnicu

Mlada Kneginščanka Laura Levatić u utrci za najbolju poslovnu tajnicu

Objavljeno: 25.03.2016. 09:33

Foto: Arhiva

Mlada 17-godišnja Kneginščanka Laura Levatić pozvana je na ovogodišnje Državno natjecanje u disciplini Poslovni tajnik/tajnica...

Naime, ova bivša polaznica varaždinskog Centra izvrsnosti iz poduzetništva prvo je krajem veljače pobijedila na internom natjecanju koje je organizirano u Gospodarskoj školi Varaždin.

Tada su se uz nju natjecale učenice 3. A razreda Patricija Detić, Stela Filipović, Tihana Horvat i Lea Mašić, a za spomenuto natjecanje ih je pripremala mr.sc. Jasminka Kelemen.

- Natjecanje se sastoji od provjere daktilografske vještine – Intersteno, prijepis u trajanju 10 minuta i izradi integralnog zadatka iz Tehnike komuniciranja i Tajničkih poslova. No, buduće poslovne tajnice moraju još puno toga znati – naglasila je Levatić.

Naša sugovornica predstavljat će Gospodarsku školu Varaždin na državnom natjecanju koje će se održati prostoru Konzumove akademije u Zagrebu od 27. do 29. travnja.

- Državno natjecanje bit će zasigurno zahtjevnije uz veću konkurenciju. U Gospodarskoj školi za natjecanja se pripremam u sklopu nastave te izvan nje. Za svaku buduću poslovnu tajnicu bitno je da je dobro organizirana te da govori barem dva strana jezika. Također, mora biti uvijek dostupna – zaključila je Levatić.

Na državno natjecanje Laura Levatić najvjerojatnije će ići u pratnji mentora mr.sc. Jasminke Kelemen koja joj najviše pomaže u savladavanju gradiva i neophodnim savjetima.

Komentari