Mladi bejzbolaši Vindije osvojili turnir u Varaždinu

Objavljeno: 10.10.2011. 16:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U organizaciji Baseball Kluba Vindija u Varaždinu je prošlog vikenda održan peti po redu turnir u sklopu hrvatskog prvenstva za najmlađu kategoriju igrača mladeži od 9 do 12 godina. Mladi varaždinski bejzbolaši osvojili su turnir u finalu svladavši karlovačku Olimpiju 8-4.

Na turniru je nastupilo ukupno šest ekipa, a uz dvije domaće ekipe Vindiju i Vindi Iso-Sport  nastupile su još ekipe Olimpije iz Karlovca, Nade SSM iz Splita, te Medvednice i Zagreba iz Zagreba.

Mladi varaždinski bejzbolaši  su prije ovog turnira bili na prvom mjestu, a tako je ostalo, nakon što su osvojili turnir.

Pobijedili su zaredom ekipu Zagreba, zatim ekipu Nade SSM i u finalu karlovačku Olimpiju.

Finalna utakmica bila je prepuna preokreta, napetosti i odličnih akcija, a neizvjesnost je trajala gotovo dva sata, da bi bejzbolaši Vindije u dodatnim izmjenama došli do pobjede od 8-4.

Osvajanjem turnira mladi su bejzbolaši Vindije zadržali vodeću poziciju prije posljednjeg finalnog turnira sezone koji će i odlučiti konačnog prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji za 2011. godinu.

Njihovi mlađi suigrači koji su  ove sezone tek počeli natjecanja u baseballu, nisu imali više snage, te su završili turnir na posljednjem mjestu. U utakmici za petu poziciju izgubili su od Splićana 10-6.

Na finalnom turniru koji će se održati ponovo u Varaždinu krajem mjeseca uz domaćina Vindiju nastupit će Olimpija, te Medvednica i Zagreb.

Isti vikend, ali dva dana zaredom svoje sljedeće utakmice u sklopu hrvatskog prvenstva u sezoni 2011/2012 imali su i seniori, koji se i dalje bore sa problemima mladih igrača i kompletno novog sastava, te su u oba susreta poraženi od ponajbolje hrvatske ekipe Zagreba.

Iako nisu došli do pobjede vidljiv je napredak ekipe u svim elementima, a najviše u uigranosti i kemiji koja je do sad bila veliki problem. Nakon ovih utakmica za seniore sljedeći vikend će biti pauza, a nakon toga će na domaćem terenu ugostiti splitsku ekipu Nade SSM.




Komentari