Mladi iz Lepoglave i Krškog provode projekt "Youth voice: We care"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.07.2013. 19:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: lepoglava.net

Projekt "Youth voice: We care", u kojem sudjeluju Grad Lepoglava i Nezavisna udruga mladih, službeno je započeo sa svojim aktivnostima.

Nakon pripremnog sastanka prošlog mjeseca u Krškom, proteklog su se vikenda, ponovno u Krškom, okupili mladi iz ova dva grada kako bi analizirali trenutno stanje po pitanju politika mladih i razmijenili iskustvo u radu s mladima, ali i usporedili odnose s političkim strukturama lokalne samouprave.

U dinamičnoj raspravi s predstavnicima Občine Krško, uvidjeli su kako se javne politike u suštini ne razlikuju toliko jedna od druge kada se uspoređuje slovenska i hrvatska politika mladih, iako slovenski zakoni mladima omogućavanju veću ulogu i veće projektne mogućnosti. Ipak, potrebno je povećati ulogu mladih u kreiranju te politike kako bi bolje odgovarale potrebama mladih u oba grada.

Boravak od 4 dana u Krškom iskorišten je i za reviziju gradske politike za mlade kroz Gradski program djelovanja za mlade. Mladi će zajedno s predstavnicima Grada Lepoglave kreirati novi model sudjelovanja u društvu i procesima donošenja odluka na Gradskoj razini, a koji će se kao strateška odrednica izraditi do kraja godine.

Projekt "Youth voice: We care" dvogodišnji je projekt kojeg financira Europska komisija kroz program "Mladi na djelu", a u kojem sudjeluju mladi iz Lepoglave i Krškog zajedno s predstavnicima javnog sektora oba grada.

Izvor: Lepoglava.net

Komentari