Karatisti tražili potporu na sastanku u Saboru

Objavljeno: 15.02.2013. 10:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: shitoryu.hr

Izaslanstvo Shito Ryu Karate Do saveza Hrvatske, među kojima je i dvoje mladih ludbreških karatista - Marko Hranić i Sharon Sinković, na čelu s tehničkim direktorom Bogdanom Lipićem sastalo se u Saboru sa zastupnikom Veljkom Kajtazijem, piše Ludbreg.hr.

Izaslanstvo Shito Ryu Karate Do Saveza Hrvatske obratilo se Kajtaziju, koji se i sam uspješno bavio karateom, za potporu u rješavanju statusa Shito Ryu Karate Do Saveza te poteškoća s kojima se u svome radu susreće.

Budući da ova karate tehnika nije priznata olimpijska disciplina, Savez svoj status nije uspio riješiti preko Hrvatskog olimpijskog odbora. Stoga ne dobiva novčanu pomoć ni na državnoj ni na lokalnoj razini te se dugi niz godina samofinancira, pojasnio je Lipić.

Savez se također samostalno skrbi i za dvoje mladih ludbreških karatista koji postižu zapažene rezultate na natjecanjima.

-Uz potporu za odlazak hrvatske reprezentacije na Svjetsko prventsvo u Japanu u rujnu ove godine, financijska bi sredstva pomogla za nastavak rada Saveza i njegovih natjecatelja, sudjelovanje na međunarodnim seminarima i usavršavanjima, licenciranje sudaca i trenera te odlazak na međunarodna prvenstva, istaknuo je Lipić. 

Izvor: Ludbreg.hr

Komentari