Mnoštvo kulturnih i sportskih događanja na ovogodišnjem "Ljetu u Ludbregu"

Objavljeno: 09.07.2015. 16:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Ludbreg

U Gradu Ludbregu danas je na konferenciji za medije predstavljen program „Ljeto u Ludbregu“. Uz gradonačelnika Dubravka Bilića, o ljetnom programu govorila je Andreja Horvat, predsjednica Turističke zajednice Grada Ludbrega i Ivana Škorjanec, predsjednica Savjeta mladih Grada Ludbrega koji je organizator jednog od noviteta u bogatoj ljetnoj programskoj shemi.

– Odlučili smo ponuditi našim sugrađanima koji će ostati doma ili će se već vratiti s mora tijekom sedmog mjeseca mnoštvo događanja, od kulturnih, sportskih, uglavnom različitih sadržaja u kojima će moći uživati i djeca i odrasli, ali naravno i svi oni koji dođu u naš grad – kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prvi program održat će se već sutra, u petak 10. srpnja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner Ludbreg.

– Ljetni program počinje s podsjećanjem na rad i djelo našega sugrađanina Mladena Kerstnera. Ove godine u Ludbreg dolaze „njegovi“ glumci Smiljka Bencet i Nikica Novosel te sin, Mladen Kerstner mlađi. Nadam se da će Ludbrežani prepoznati vrijednost ovoga događaja i svakako ga posjetiti – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ovo će ljeto svakako obilježiti Svjetsko prvenstvo u F3K kategoriji kojem je domaćin upravo Ludbreg. Svjetsko prvenstvo traje od 19. do 26. srpnja, a uz natjecateljski dio organizirani su i popratni sadržaji. Tako će KUD „Anka Ošpuh“ 22. srpnja održati cjelovečernji koncert na Trgu Svetog Trojstva, a dan ranije u utorak 21. srpnja u izložbenom prostoru dvorca Batthyany bit će otvorena izložba Gorana Petrača.

U sklopu „Ljeta u Ludbregu“ u subotu 11. srpnja bit će održana i tradicionalna manifestacija Street painting – crtanje na ulici, dan kasnije u Društvenom domu u Sigecu bit će predstavljena knjiga Hommage Sigecu, autora mr. Franje Križanića. U razdoblju od 31. srpnja do 2. kolovoza traje već poznata manifestacija Idemo otok, a 2. kolovoz rezerviran je za Konjičke igre u Hrastovskom.   

Novi događaj u organizaciji Savjeta mladih Grada Ludbrega bit će održan u subotu 18. srpnja na Otoku mladosti.

– Mi smo relativno mlado radno tijelo, djelujemo od početka godine. Uz dosad održane volonterske akcije, radionice i edukacije, zaključili smo da su ljetni mjeseci prilika za organizaciju sportsko-zabavnih sadržaja. Tako će prvi dio tog dana biti zaokružen sportskim aktivnostima, igrat će se mali nogomet, badminton i odbojka na pijesku te kross utrka u dužini oko 5,5km, a u večernjim satima slijedi glazbeni program uz DJ-e – pojasnila je Ivana Škorjanec, predsjednica Savjeta mladih Grada Ludbrega.

Također, i tijekom kolovoza očekuju se dodatni programi.

– Nadamo se da ćemo i razdoblje prije same Svete Nedjelje popuniti različitim sadržajima. Programi su uistinu raznovrsni, prilagođeni različitim uzrasnim skupinama. Drago nam je što se ovi već tradicionalni programi svake godine šire, uvode se novosti kako bi bili još zanimljiviji posjetiteljima – zaključila je Andreja Horvat, direktorica Turističke zajednice grada Ludbrega.

Komentari