otvorena izložba ''vatrogasci i sport''

Muzej hrvatskog vatrogastva uspješno sudjelovao u ovogodišnjoj Noći muzeja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2018. 16:10

Zadnja izmjena: 27.01.2018. 16:16

Muzej hrvatskog vatrogastva i ove godine je sudjelovao u manifestaciji "Noć muzeja", u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva izložbom "Vatrogasci i sport".

Okupljene je pozdravila Nina Francetić u ime Hrvatske vatrogasne zajednice. Spomenula je kako Muzej uspješno sudjeluje u manifestacijama Noć muzeja, a već po drugi put je postavljena izložba prema zadanoj temi. Voditelj Muzeja Vedran Runjić objasnio je okupljenima koncept izložbe te koliko su sport i vatrogasci povezani, od osobnih sportskih uspjeha do vatrogasnih natjecanja. Okupljenima se obratio  i Nedeljko Vukalović koji je istaknuo važnost vatrogasnih natjecanja, kroz koja se hrvatski vatrogasci obučavaju od pedesetih godina prošlog stoljeća.

- Natjecanja imaju bitnu komponentu za osposobljavanje hrvatskih vatrogasaca jer ih prvenstveno pripremaju za djelovanje na intervencijama. Stoga je imperativ nastaviti s ovom vatrogasnom tradicijom u kojoj sudjeluju vatrogasci od najmlađe dobi do veterana - rekao je Vukalović i otvorio izložbu.

Nakon otvaranja, posjetitelji su mogli vidjeti vježbu s vatrogasnom motornom štrcaljkom koju je izvelo natjecateljsko odjeljenje JVP Grada Varaždina, osvajači 2. mjesta na prošlogodišnjoj Vatrogasnoj olimpijadi u Villachu. Nakon varaždinskih vatrogasaca, članovi Vatrogasne sportske udruge Žiškovec su predstavili segmente iz vatrogasnog sporta.

Vatrogasci DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu i JVP Grada Varaždina su predstavili zainteresiranima vatrogasna vozila i opremu, a najmlađi su sudjelovali na likovnoj radionici i okušali se u vezivanju čvorova.

Komentari