na Franjevačkom trgu

Na Danima kruha čak 36 škola iz Varaždinske županije: Pobjednik OŠ Vinica

Objavljeno: 21.10.2018. 14:35

Zadnja izmjena: 21.10.2018. 14:40

Mirisi kruha, maštovito izrađenih peciva, kolača, torti i brojnih drugih proizvoda širili su se Franjevačkim trgom u Varaždinu, gdje je u subotu, 20. listopada, održana tradicionalna Županijska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Organizator je bila Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom, dok je domaćin bila Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan, a supokrovitelj Općina Vinica.

- Ponosni smo na ovu manifestaciju i tradiciju, a osnovnim i srednjim školama zahvaljujem i čestitam na velikom trudu, kreativnosti i maštovitosti. Ono što djeca mogu napraviti sa svojim učiteljima, uz vodstvo ravnatelja, a uz pomoć roditelja te baka i djedova, najočitije je uprizoreno upravo na današnjoj Smotri - rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Pobjednik ovogodišnje Smotre je Osnovna škola Vinica, koja će sljedeće godine biti domaćin županijske smotre Dani kruha. što je odlučilo stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Snježana Hranić, predsjednica (OŠ Sveti Đurđ), Draženka Švelec-Juričić, članica (OŠ Bisag), Sanja Kontrec, članica (Srednja strukovna škola Varaždin) i Gordana Lešnjak, članica (VI. OŠ Varaždin).

Vrednovala su se postignuća škola na osnovi kreativnosti i originalnosti proizvoda i predmeta, estetske vrijednosti izložbenog prostora, pridonošenja originalnosti područja iz kojeg škola dolazi, doprinosa o važnosti očuvanja tradicije, povijesne i kulturne baštine našeg kraja.

Komentari