Na jesen kreće izgradnja centralnog prijema i kirurgije

Objavljeno: 11.04.2011. 14:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Da uskoro kreće dugoočekivana dogradnja kirurgije i izgradnja centralnog prijema u Općoj bolnici Varaždin potvrdili su danas i gradski oci koji su sazvali konferenciju za novinare kako bi se pohvalili da su upravo oni zaslužni za to.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatko Horvat i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman pohvalili su se da je upravo zahvaljujući njima projekt dogradnje kirurgije i izgradnje centralnog prijema pokrenut s mrtve točke.

Gradonačelnik je naravno iskoristio priliku da usput malo i bocne županijsku vlast i župana Predraga Štromara.

- Čudi me da neki županijski vijećnici pa i sam župan šire priču da država maltene potkrada županiju, a jedini projekt koji županija ima gotovo u potpunosti financira država. Pritom je važno naglasiti i da je projekt pred realizacijom zahvaljujući Horvatu, Hermanu i meni jer upravo smo mi uspjeli uvjeriti ministra Milinovića da je vrijeme za realizaciju tog projekta unatoč teškom stanju u državi – pohvalio se Čehok.

No, gradonačelnik je odmah ublažio svoju izjavu naglasivši da je riječ o nadstranačkom projektu koji je od velikog interesa i za grad i za županiju pa i za cijelu regiju te da zato nije ni bitno tko je zaslužan za realizaciju nego da projekt bude realiziran.

Projekt vrijedan 120 milijuna kuna je trenutno u završnoj fazi revizije i uskoro bi trebao biti potpisan od strane ministra zdravstva Darka Milinovića. Kada do toga dođe bit će raspisan javni natječaj za izvođača radova.

Čehok, Horvat i Herman ocijenili su da će, ako sve bude išlo prema planu, na jesen biti postavljen kamen temeljac te će početi izgradnja koja bi trebala trajati četiri godine. Kada izgradnja završi varaždinska bolnica dobit će centralni prijem pacijenata, trijažu, devet novih operacijskih sala, laboratorije i kabinete koji će podići razinu zdravstvene usluge.

Grad će, prema najavama gradonačelnika Čehoka, i financijski sudjelovati u projektu. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici će na klupe dobiti prijedlog da Grad izdvoji pola milijuna kuna godišnje decentraliziranih sredstava upravo za tu namjenu.



Komentari