Tradicionalni pohod

Novogodišnji pohod Ludbreškom planinarskom obilaznicom privukao 100-njak rekreativaca

Objavljeno: 06.01.2024. 18:21

Zadnja izmjena: 06.01.2024. 18:36

Unatoč kišnom i hladnom vremenu, danas, na blagdan Sveta tri kralja, održan je tradicionalni novogodišnji planinarski pohod Ludbreškom planinarskom obilaznicom, u organizaciji Planinarskog društva Ludbreg, koji je okupio oko 100-tinjak rekretaivaca, zaljubljenika u prirodu.

Riječ je o tradicionalnom zabavno-rekreacijskom pohodu koji se ove godine održava po 12. put, izvijestili su iz Grada Ludbrega. Za dulju stazu od 24 kilometara potrebno je oko sedam sati hoda, a za kraću duljine 13 kilometara oko četiri sata pješačenja. Krenulo se u devet sati ujutro s Trga Presvetog Trojstva što znači da je polazište bilo na 157 metara nadmorske visine, a najviša kontrolna točka na Črnoglavcu nalazi se na 283 metra iznad mora.

- Osim planinara mogli su nam se priključiti i izletnici, šetači i ostalo građanstvo. Rekreativcima, ljubiteljima čistog zraka i prirodnih ljepota bila je to ujedno i prilika za dobru zabavu i druženje. Planinarsku obilaznicu smo ove godine dodatno markirali, a kao i ranijih godina dali smo mogućnost izbora dulje ili kraće staze – rekao je predjsednik Planinarskog društva Ludbreg Damir Klarić.

Značke i priznanja onima koji su prošli dulju stazu podijeljene su na zajedničkom druženju u hotelu Amalija, navode još iz Ludbrega.


 

Komentari