grad lepoglava

Na radnom sastanku dogovoreno koje će aktivnosti Međimursko veleučilište provoditi u Lepoglavi

Objavljeno: 21.11.2023. 08:26

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 08:26

Nakon što je ranije tijekom ove godine potpisan ugovor o suradnji Grada Lepoglave i Međimurskog veleučilišta, krenulo se s planiranjem aktivnosti kojima bi se dogovorena suradnja konkretizirala.

Tako je u Lepoglavi održan radni sastanak gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića i dekana Međimurskog veleučilišta Igora Klopotana, i njihovih suradnika, na kojem su se dogovarale aktivnosti koje bi se u budućnosti provodile. Naglasak je stavljen na aktivnosti vezane za obrazovanje, kulturu, turizam  te suradnju u okviru europskih projekata.

– Grad Lepoglava ima bogatu kulturnu baštinu koju želimo predstaviti svijetu koristeći njen veliki turistički potencijal. Također, Lepoglava je prije mnogih današnjih sveučilišnih centara u Hrvatskoj, pa i šire, imala sveučilište odnosno bila sveučilišni centar što želimo naglasiti i na neki se način vratiti na taj put. U tome nam može pomoći Međimursko veleučilište s kojim dijelimo interese kad su razvoj obrazovanja i drugi segmenti važni za razvoj društva u pitanju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Na sastanku je istaknuto nekoliko aktivnosti koje će se početi planirati za provedbu. Riječ je o pokretanju kratkoročnih studijskih programa u Lepoglavi, edukaciji za odrasle kao i za turističke vodiče te pokretanju zajedničkih projekata u okviru Interreg programa suradnje.

Komentari