najava iz grada

Na varaždinska dječja igrališta dolaze nova igrala - pogledajte ilustracije

Kako poručuju iz Grada, u Varaždinu se nastavlja opsežan projekt obnove i uređenja dječjih igrališta pa će djecu i njihove roditelje uskoro razveseliti nova igrala i zanimljivi sadržaji na brojnim lokacijama u gradu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.04.2019. 11:14

Zadnja izmjena: 09.04.2019. 11:16

Kako poručuju iz Grada, u Varaždinu se nastavlja opsežan projekt obnove i uređenja dječjih igrališta pa će djecu i njihove roditelje uskoro razveseliti nova igrala i zanimljivi sadržaji na brojnim lokacijama u gradu.

Taj posao će kao i do sada obaviti Parkovi koja se bavi komunalnom djelatnošću i održavanjem zelenih površina, ali također vodi brigu o održavanju te obnovi igrališta u Varaždinu. Na području grada Varaždina i okolnih naselja nalaze se  52 dječja igrališta, sa različitom razinom opremljenosti i količinom sadržaja za igru.

Uvaživši prijedloge građana, posebno roditelja, do sada je obnovljeno 18 igrališta. Gradonačelnik Ivan Čehok je najavio kako očekuje da će se ostvariti ambiciozan plan te da će sva igrališta biti u potpunosti obnovljena i uređena u kratkom roku od godinu, najviše dvije godine dana. 

Direktor Parkova Alen Runac zajedno sa svojim stručnim timom i u suradnju s Upravnim odjelom za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina pomno planiraju i predlažu rješenja te nove tipove igrala za koja će iz proračuna Grada Varaždina ove godine biti izdvojeno 400 tisuća kuna. Posebna pozornost pridaje se odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se povećava vijek njihovog trajanja, odnosno sigurnog korištenja. Već je pokrenut proces nabave, a vodi se i briga o postavljanju podloga kojima se povećava sigurnost djece u igri na različitim spravama. Kako se najavljuje iz Parkova, radovi će početi nakon Uskrsnih blagdana.

Dječje igralište Koprivnička

Žičara duljine 30 m

Trampolin 2x2 m

 

Dječje igralište Ludbreška

Tobogan na brežuljku

Telefon – komplet od 2 komada                        

             

 

Penjalica sa mrežom za penjanje na brdo   

Dječje igralište Biškupec – Trg Ivana Perkovca

Toranj Medo                                                                         

 

Njihalica na četiri opruga – za više djece

 

Ploča za crtanje – dvostruka

 

Dječje igralište Kućan Marof

Spojni sistem Varaždin

Komentari