poklon za bebe

Načelnik Korotaj u općini primio roditelje novorođene djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.12.2018. 11:23

Zadnja izmjena: 21.12.2018. 11:23

Kao pomoć obiteljima za podizanje djece općina Cestica roditeljima novorođene djece dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć koja u posljednje vrijeme iznosi dvije tisuće kuna po djetetu. U toku kalendarske godine dodjela pomoći za roditelje novorođene djece održava se u više navrata, a ove godine posljednji prijam bio je u utorak.

Čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj koji je istaknuo da općina Cestica nastoji raznim oblicima pomoći obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje dvije tisuće kuna za što je u općinskom proračunu predviđeno 170 tisuća kuna, za sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću osigurano je 1,1 milijun kuna, a za produženi boravak učenika u školi od 1-4 razreda predviđeno je 100 tisuća kuna.

- Za nabavku radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa, za sve učenike osnovne škole, osigurano je 200 tisuća kuna, a za dodjelu stipendija studentima predviđeno je 300 tisuća kuna. Projektom POS-izgradnje po povoljnim uvjetima nastoji se mladim obiteljima pomoći u podizanju vlastitog doma, a trenutno je u pripremi izrada projektne dokumentacije za kuće u nizu. Kroz razne oblike subvencioniranja općina Cestica nastoji stanovništvu vratiti 40 posto izvornih sredstava iz proračuna - naglasio je načelnik Mirko Korotaj.

 

Komentari