Načelnik Vidovca: Vlada je učenike iz Nedeljanca ostavila na cjedilu!

Objavljeno: 25.10.2012. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić ogorčen je jer je Vlada RH odlukom da sufinancira troškove prijevoza samo onim srednjoškolcima koji žive u mjestima koja su više od 5 kilometara udaljena od škole koju pohađaju, u neravnopravan položaj stavila srednjoškolce iz Nedeljanca u općini Vidovec. Načelnik Hranić donio je zato odluku da općina Vidovec sufinancira prijevoz do škole mladih Nedeljančana.

Načelnik Hranić ističe da je Vlada RH krivo predstavila projekt sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce.

- Iako je Vlada obećala besplatan prijevoz svim srednjoškolcima, to ipak nije slučaj. Tridesetak učenika i njihovih roditelja iz Nedeljanca razočarano je jer su im u školama rekli da nemaju pravo na sufinanciranje prijevoza samo zato jer žive malo manje od 5 kilometara udaljeni od škola koje pohađaju. Time su stavljeni u neravnopravan i nepovoljan položaj u odnosu na ostale  - ističe Hranić.

- No, čelništvo općine Vidovec svoje učenike neće ostaviti na cjedilu. Sa svojom zamjenicom Dubravkom Rog dogovorio sam nižu cijenu mjesečne karte za učenike iz Nedeljanca i potpisao ugovor sa prijevoznikom o sufinanciranju troškova prijevoza tih učenika sa 200 kuna po učeniku – naglašava Hranić.

Komentari