potpore za bebe

Načelnik Zvonko Šamec naknadama za novorođenčad od 2 tisuće kune razveselio mlade roditelje

Objavljeno: 07.04.2017. 14:24

Zadnja izmjena: 07.04.2017. 14:24

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Mladim roditeljima koji žive na području Općine Trnovec Bartolovečki danas su podijeljene naknade za novorođenčad i to u visini od 2 tisuće kuna.

Načelnik Zvonko Šamec je tako darivao dvanaest obitelji, a dodijeljeni iznos će roditeljima olakšati izdatke nabave dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta.

Prilikom čestitanja roditeljima na malim prinovama, načelnik Šamec je istaknuo kako je Općina povećala iznos za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna, ali i da je namjera i ubuduće povećati iznos za drugo i svako sljedeće dijete za po 500 dodatnih kuna.

– Znamo da ovaj iznos nije puno, ali da dobro dođe roditeljima jer su potrebe za djecu velike. Nakon ove naknade, Općina kasnije pomaže kroz dječje vrtiće pa se godišnje za to izdvaja milijun i 650 tisuća kuna. Pomažemo i učenike i studente i možemo reći da ukupno iz proračuna izdvajamo oko 3,5 milijuna kuna godišnje za djecu, za ulaganje u budućnost općine – rekao je načelnik.

Za prvu ovogodišnju podjelu naknada izdvojeno je 24 tisuće kuna, a u Općini kažu kako će iznos biti još veći. Naime, uz ovih 12, rođeno je još troje djece koju roditelji tek trebaju prijaviti u Općini kako bi i njima bila isplaćena naknada.

Komentari