Nada Puttar Gold: Volim društvo onih koji vole slušati o Seketinu

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 21.12.2013. 13:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger

Nekad vrlo popularna mezzosopranistica Nada Puttar Gold, kojoj obožavatelji još uvijek znaju poslati portret s posvetom, ugostila nas je u svom zagrebačkom stanu i oduševila se time što želimo razgovarati o njezinom Seketinu, mjestu u kojem je provela cijelo svoje djetinjstvo.

Navršila je devedesetu godinu života, vrijeme provodi čitajući Jane Austen, još uvijek vozi automobil, a prije smrti želja joj je usavršiti engleski jezik.

Kako se osjećate?
Jako dobro se osjećam. Moram vam priznati da uopće ne vjerujem da imam devedeset godina, jer ja ih ne osjećam. Normalno funkcioniram, ali devedeset godina je ipak jedna lijepa životna brojka.

Je li istina da još uvijek vozite automobil?
Sad su mi vozačku produžili na tri godine. Strastveni sam vozač, ali ne vozim puno nego samo toliko koliko mi treba kad sam na Varaždin Bregu da dođem do Varaždina. U Zagrebu je opasno voziti, ali ovdje imam tramvaje, autobuse, sva prijevozna sredstva.

Kažu Seketinšćani da još uvijek pamte vaš crveni Mercedes?
To je bilo 1957. Ali taj je bio zeleni, poslije sam imala crvenoga. Sad vozim Hyundai. To je veliki automobil, jer male automobile ne volim.

U čemu je tajna Vašeg dugog života?
To malo ima veze i s genetikom. Majka je imala 92 godine kad je umrla. Ali ona je puno fizički radila pa je bila zdravstveno oštećena. Ja nisam imala toliko zdravstvenih problema. Stalno sam bila u nekoj akciji, negdje putovala... Alkohol uopće ne konzumiram. Kavu ne volim jer me od nje boli želudac. Pazim na ishranu, ne jedem puno mesa...

Cijeli razgovor s Nadom Puttar Gold, u kojem govori o svojoj emocionalnoj vezanosti za Seketin, karijeri i mnogim drugim temama pročitajte u novom broju Tjednika eVaraždin, koji je izašao u petak, 20. prosinca.

Komentari