STOLNI TENIS

Nakon prvog dana PH dva predstavnika STK Starr prošli kvalifikacijske skupine

Objavljeno: 29.02.2020. 08:40

Zadnja izmjena: 29.02.2020. 08:49

U petak je počelo Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u stolnom tenisu, a igrane su kvalifikacijske skupine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvog dana PH u Areni Varaždin na rasporedu su bila natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji te su se igrali mečevi po kvalifikacijskim skupinama.
Kod muških nije bilo iznenađenja i prošli su svi nositelji. U skupini 1 troje igrača su imali isti omjer pobjeda i poraza (2-1), a dalje su prošli Dorian Kuzmić i Roko Meter, dok u tom krugu sreće nije imao Noa Vresk.
U skupini 3 dalje su prošli Mislav Martinek i Rino Vidan, dok je u krugu igrača s dvije pobjede i porazom treći bio Filip Borovnjak.
U skupini 5 gledali smo neizvjestan dvoboj dvovce reprezentativca, Filipa Čipina i Tomislava Kolareka. a na kraju su obojca prošli. U skupini 7 Filip Zeljko je sve susrete riješio bez izgubljenog seta, a uvjerljiv je bio i u susretu s Mihom Simovićem. U skupini 9 prvo mjesto s tri pobjede osvojio je Ronald Ređep iz STK Starr domaćina PH, dok je drugi bio Dominik Zeljko. 
Neizvjesno je bilo i u skupini 10, a dalje su prošli Antonio Goja i Leon Šantek, mladi član STK Starr.

Zanimljiva ženska konkurencija

U ženskoj konkurenciji vrijedi istaknuti uspjeh četrnaestogodišnje Dore Ćosić, Nikoline Raguž i Klare Bardač. Sve tri su u svojim skupinama osvojile drugo mjesto i ulazak u glavni ždrijeb. U skupini 1 Ivana Tubikanec je osvojila prvo mjesto uz jedan izgubljeni set, dok je u borbi za drugo mjesto Klara Bardač svladala Leonu Šantek. 
U skupini 2 Hana Arapović je na putu do prvog mjesta ispustila set, dok je drugo mjesto uvjerljivo osvojila Martina Rioža.
U skupini 3 Ida Jazbec je na putu do prvog mjesta ispustila set, dok je drugo mjesto osvojila Dora Ćosić. U skupini 4 Dorina Srebrnjak je bila stopostotna, dok je kao drugoplasirana u glavni ždrijeb prošla Hanna Lončarević.
U skupini 5 Marta Vukelić je osvojila prvo mjesto sa sve tri pobjede, dok je kao druga prošla Nikolina Raguž. 
U skupini 6 Sun Jiayi je sve susrete riješile bez izgubljenog seta, a drugo mjesto osvojila je Karla Franović.

Današnji raspored na PH

Ždrijeb mješovitih parova bit će danas u 9 sati, ždrijeb parova u 10 sati, dok će ždrijeb pojedinačnog natjecanja biti u 12 sati. Danas sve kreće u 10 sati s mečevima šesnaestine finala mješovitih parova. Od 12,30 kreću susreti šesnaestine finala parova u muškoj konkurenciji, a od 13,30 osmina finala parova u ženskoj konkurenciji. Pojedinačni dio kreće od 17 sati i to susretima šesnaestine finala seniora, dok je osmina finala seniorki od 18,30 sati.

Komentari