Natalija Martinčević: Još sam članica HNS-a i ne planiram dati ostavku

Objavljeno: 06.02.2014. 11:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

Zakoni o unapređenju investicijskog okruženja, o strateškim investicijama, kao i o javno-privatnom partnerstvu, samo su neki od važnijih zakona na kojima je vrlo aktivno radila Natalija Martinčević, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Varaždina, a koje je predstavila na današnjoj konferenciji za novinare kao rezultat svog rada u protekloj godini.

Konferencija nije mogla proći ni bez aktualnih pitanja o statusu saborske zastupnice i zamjenice gradonačelnika u HNS-u, što Martinčević nije željela komentirati, kao i zašto je sama organizirala ovu konferenciju.

– Rad saborskog zastupnika je individualni rad. Svatko ima svoje rasprave, govori o svojim idejama i inicijativama pa tako i ja. Stoga sam sazvala ovu konferenciju kako bih medijima, a potom i svojim sugrađanima prezentirala svoj, individualni rad. Što se tiče HNS-a, iako moj status u stranci   nije tema današnje konferencije za medije, ja sam još uvijek članica HNS i ne planiram davati ostavku – rekla je Natalija Martinčević.

Uz Zakon o kazalištima, zahvaljujući kojem je varaždinsko kazalište dobilo status nacionalnog kazališta, Martinčević je istaknula i Zakon o obrtima kao jednu neuspjelu inicijativu.

– Unatoč svim mojim naporima da se Zakon o obrtu izmjeni u korist naših obrtnika i poduzetnika, ministarstvo i Vlada nisu imali sluha za to. Stoga sam ja protiv toga zakona i glasala u Saboru – istaknula je Martinčević.

Na konferenciji za novinare predstavljeno je još niz rezultata i inicijativa Natalije Martinčević, kako u njenom radu u Saboru, tako i u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju u Gradu Varaždinu, što možete pročitati u Tjedniku eVaraždin koji izlazi sutra, 7. veljače.

Komentari