grad novi marof

Ne propustite tradicionalno 'Vincekovo' kod Novog Marofa, u planu je i planinarski pohod

Objavljeno: 16.01.2024. 08:08

Zadnja izmjena: 16.01.2024. 08:34

Udruga vinogradara i voćara "Pinta" Novi Marof organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom.

Proslava će se održati u subotu 20. siječnja 2024. s početkom u 12 sati, u Oštricama - na Curlevi (vinograd Vukalović). Program počinje u 12 sati blagoslovom vinograda i vinogradara u crkvi u Oštricama koju će predvoditi velečasni Mihael Čavlek župnik župe Oštrice. Nakon blagoslova slijedi prigodna cceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Nedeljka Vukalovića, a koju će predvoditi ceremonijal mešter Krunoslav Čolo.

- Pripremili smo prigodne čaše te kriglice za kuhano vino sa natpisom "Vincekovo 2024., Oštrice - na Curlevi" koje će se prodavati po cijeni od 5 eura, a njihovom kupnjom se stiće pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića. Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi , a o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na Radio Marofu. Pozivamo Vas da nam se pridružite te provedete ugodno poslijepodne - pozivaju iz Grada Novog Marofa.

Planinarski pohod

Nakon obreda slijedi veselica uz glazbu sastava "Fiškali" te jelo i piće (vinski gulaš, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino) kojim udruga "Pinta" tradicionalno časte svoje članove i goste. Nastupit će i marofski kuburaši "Grebengradske haramije" sa svojim glasnim pucanjem.

Ujedno, planinarska sekcija MZM-a poziva na planinarski pohod koji počinje istog dana, u 9 sati ujutro u izletištu Lužec, a završava oko 12 sati v goricama gdje se slavi Vincekovo. Vodiči ovog pohoda su lokalni zaljubljenici u Varaždinsko-topličko gorje su pripremili rutu bogatu raznim zanimljivostima. Moći ćete uživati u pogledu s vidikovaca, vidjeti sedrene slapove, kanjone, izvore, razne stijene pa i misteriozni čep.

Komentari