"Ne znamo što ste plaćali, ali novac nije završio kod nas"

Objavljeno: 12.04.2011. 11:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Nakon jučerašnjeg priopćenja medijima od strane vaterpolista VK Varaždin 1181, koji su za izvor svojih problema optužili Gradske bazene, iz te ustanove obratili su se sa svojim priopćenjem i svojom stranom priče.

Vaterpolo klub Varaždin 1181 jučer se obratio priopćenjem medijima i nadležnim ustanovama u kojima navode kako su se stekli uvjeti koji definitivno prijete gašenjem, a za svoje probleme vaterpolisti optužuju JU Gradski bazeni.

>> VK Varaždin 1181: Gradski bazeni su zabranjena zona za nas

U priopćenju koju je ispred JU Gradski bazeni danas poslala ravnateljica Natalija Žetko stoji da je zabrana korištenja bazena posljedica neplaćanja dospjelih dugovanja, obzirom da su cijelo to vrijeme drugi klubovi uredno, prema ugovorima sa Ustanovom, ispunjavali svoje obaveze.

- Znajući za ponašanje Vaterpolo kluba ostali su se klubovi pobunili, a naročito kad su saznali da Klub koristi (obzirom na specifičnost sporta) bazen po posebno povoljnim cijenama koje je odobrio Osnivač i Upravno vijeće Ustanove, ali ne u nedogled, već do trenutka kad će Klub „stasati“ i konačno moći pokrivati troškove svog postojanja. Kada smo i pismeno zaprimili takve primjedbe i to od Plivačkog kluba „Barok“ i Plivačkog kluba „Varaždin“, predložili smo Upravnom vijeću Ustanove usklađivanje tj. izjednačavanje cijena za sve klubove vodenih sportova, što je Vijeće i prihvatilo, te sada Vaterpolo ima iste cijene korištenja kao i ostali vodeni sportovi - stoji u priopćenju.

Navodi se da je klub nije plaćao ni po povlaštenim cijenama, te je ostao dužan 130 tisuća kuna, nakon čega je proglašen stečaj, i najavljeno je osnivanje novog kluba pod drugim imenom, dobro vodeći računa o tome da niti u rukovodstvu te nove udruge građana ne budu isti ljudi, kako se ne bi mogli identificirati kao pravni sljednici.

Iz Gradskih bazena napominju i da je cijelo vrijeme bilo problema s disciplinom članova kluba na bazenima što se pokušavalo rješavati sastancima sa vodstvom Kluba, ali bez većih pomaka.

Kao Ustanova vodili smo bitke s vodstvom Kluba oko ponašanja nekih članova, koji su demolirali sve što se demolirati na bazenima dalo: tuševe, WC  kabine, vršili veliku nuždu na poklopce od WC daski, pljuvali pred noge od čistačica uz riječi: „Ti si tu da čistiš“ i „Hoćeš otkaz? Znaš ti 'ko je moj tata? Sutra si na cesti!“.

Iz Gradskih bazena napominju da priznaju da ima i objektivnih problema. Grad je ugovorio izgradnju sportskih bazena koji i dan danas imaju samo dvije grupne svlačionice, a trenutno na bazenima djeluje 6 sportskih klubova, koji uglavnom imaju treninge u isto vrijeme, te se djeca svlače u kabinama, na tribinama, u svlačionici za invalide – već prema mogućnostima.

U priopćenju stoji da o načinu poslovanja udruge građana Vaterpolo kluba ne žele puno komentirati.

- Dovoljan je komentar nove predsjednice, a to je „da se od sad sve radi po zakonu i nema više nikakvih plaćanja na crno“. Što je dakle bilo do sada, svih 6 godina, kome su i kako roditelji uredno podmirivali klubsku članarinu? - pita se Žetko.

Održan je i sastanak s dijelom roditelja prošli tjedan na kojem predočena i relevantna dokumentacija s dokazima o čemu se radi.

- Kada sam im predočila svu relevantnu dokumentaciju i tada su u stvari prvi puta vidjeli o čemu se u stvari radi. Jedino njihovo pitanje bilo je: „Pa kog smo vraga mi onda do sad plaćali? Kome? Gdje su ti novci?“ Ne znam, poštovani roditelji, pitajte one kojima ste plaćali. Novac nije završio u Ustanovi, to je jedino sigurno - objašnjava Žetko.

Navodi se i da sve navode iz priopćenja mogu potvrditi prof. Josip Novak, koji od prvih dana vodi program Obuke neplivača, te prof. Velimir Mudri, voditelj sportskih aktivnosti Ustanove, kao i zamjenik ravnateljice, g. Željko Čengić, a popraćeno je i pisanom dokumentacijom koja je dostavljana Klubu i Osnivaču – Gradu Varaždinu.

Cijela priopćenja obje strane možete preuzeti ovdje:

>> Cijelo priopćenje JU Gradski bazeni (.doc)
>> Cijelo priopćenje VK Varaždin 1181 (.doc)

Komentari