Nebojša Buđanovac novi predsjednik skupštine Društva Crveni križ

Objavljeno: 25.02.2013. 09:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U Županijskoj palači održana je Izborno-izvještajna skupština Društva Crvenog križa Varaždinske županije na kojoj se biralo novo vodstvo za mandatno razdoblje 2013. - 2017. godine.

U narednih četiri godine funkciju predsjednika skupštine obavljat će Nebojša Buđanovac, koji će ujedno biti i predsjednik Odbora te zastupnik u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa.

Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju. U prošlom mandatu obavljen je sjajan posao, nastavit ću u tom smjeru i nadam se da ću učiniti bar dio toga što je uspjelo prošlom vodstvu - istaknuo je novoizabrani predsjednik čiji će zamjenici u narednom mandatnom razdoblju biti Rahela Blažević i Josip Blažotinec.

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o radu i poslovanju za period od 2009. do 2013. godine, a raspravljalo se i o programskim osnovama za iduće četiri godine pri čemu je poseban naglasak stavljen na projekte s kojima će se moći aplicirati na Europske fondove u smislu daljnjeg zapošljavanja gerontodomaćica, kao i edukacije za članove službe traganja.

Iskazana je i potreba za provođenjem edukacija i raznih programa s područja sprečavanja trgovine ljudima, obzirom da se skorašnjim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju povećava vjerojatnost migracija, a time i vjerojatnost trgovine ljudima.

Donedavno vodstvo na čelu s predsjednicom Zvjezdanom Fulir zahvalilo se na uspješnoj suradnji te su istaknuli da, iako je njihov mandat završio, i dalje ostaju u obitelji Crvenog križa.

Ravnateljica Crvenog križa Varaždinske županije Nada Liber koja je podsjetila je sve na realizirano u različitim područjima djelatnosti kao što su socijalno-humanitarne aktivnosti, služba traženja, provođenje zdravstveno-odgojnih programa i aktivnosti s mladeži Crvenog križa, a potpredsjednica Hrvatskog Crvenog križa Dubravka Horvat, koja je također nazočila sjednici, pohvalila je ostvarene rezultate.

Komentari