Nezadovoljni mladi igrači Varaždina: Rekli su nam jedno, napravili drugo

Objavljeno: 12.10.2012. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Čelnici Nogometnog kluba Varaždin Škola nogometa za susret 7. kola II. Županijske nogometne lige Istok protiv "navijačkog" Varteksa registrirali su petoricu juniora iz Nogometnog kluba Varaždin koji se natječe u 1.HNL za juniore. Nakon susreta spomenutih pet igrača trebalo se vratiti u NK Varaždin, no Županijski nogometni savez Varaždin to im nije dozvolio jer NK Varaždin zbog duga tog kluba prema Savezu. U cijeloj toj priči najviše su nastradali mladi nogometaši koji tako nisu mogli igrati u susretu juniora NK Varaždina protiv Slaven Belupa...

Za susret protiv Varteksa koji se igrao na Stadionu Varteksa pred više od 3500 gledatelja, čelnici NK Varaždin ŠN registirali su juniore Varaždina Radića, Soksera, Cveka, Mešnjaka i Petrovića koji su im u tom susretu trebali donijeti prevagu.

Nakon tog dvoboja, spomenuti juniori trebali su se preregistrirati za juniore NK Varaždina, no iz Županijskog nogometnog saveza Varaždin to mi nisu dopustili zbog nepodmirenih dugova NK Varaždina prema Savezu.

- NK Varaždin je već dulje vrijeme suspendiran zbog dugovanja prema ŽNS-u pa je na Izvršnom oboru odlučeno da im nećemo raditi ustupke dok se ne podmire obveze. Radi se o 46 tisuća kuna, no radi se na riješavanju tog problema – rekao je tajnik Županijskog nogometnog saveza  Varaždin, Ivan Novak.

S druge strane direktor NK Varaždina ŠN Zlatko Ivanković, tvrdi da će se taj problem riješiti i da će petorica juniora ubrzo ponovno zaigrati za NK Varaždin u juniorskoj ligi.

- Jedno su obveze, a jedno registracije pa ne vidim gdje je zapelo. No, dugovanja spram Saveza će se riješiti i s 31. prosincom više nećemo imati dugovanja – rekao je Ivanković.

U cijeloj toj sapunici oko registracija i preregistracija najviše su stradali mladi igrači koji su željni dokazivanja u najvišem juniorskom rangu hrvatskog nogometa. Petorica juniora propustili su tako susret protiv Slaven Belupa, a Ivica Solomun na njih neće moći računati ni u ogledu protiv zaprešićkog Intera.

- Osjećamo se izigrano. Rekli su nam jedno, napravili drugo što je stvarno nevjerojatno – rekao nam je Ivan Sokser koji je u Varaždin stigao iz Hrašćine u želji da napravi nogometnu karijeru. 

Komentari