Ludbreška Podravina teška srca odustaje od 2. HNL

Objavljeno: 10.06.2011. 16:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Drugi najuspješniji klub Varaždinske županije, ludbreška Podravina, u prvoj sezoni po ulasku u 3. HNL, ostvarila je sjajan rezultat i odmah osvojila prvo mjesto. Ovaj tjedan održan je i sastanak Izvršnog odbora, na kojem je odlučeno da zbog visokih troškova,  ipak neće u 2. HNL, piše Ivana Strahija za SportNet.hr

Ludbreška Podravina procvjetala je pod novom Upravom, koja je u svega par godina uspjela riješiti prijašnje negativno poslovanje Kluba, u potpunosti srediti stadion i pretvoriti ga u poligon na kojem i mlade hrvatske reprezentacije rado igraju, te se uspeti do pozicije prvaka 3. HNL Istok.

Uz tridesetak volontera koji se brinu da sve oko Kluba bude u najboljem redu, Podravina ima i 32 člana kojima se za njihov rad isplaćuje naknada. Osim seniorske, Klub ima i sedam mlađih kategorija, od kojih svaka ima trenera. "Čak opet naših mlađih ekipa natječe se u nama dostupnom najvišem rangu, a posebno smo ponosni na kadete, koji su osvojili Županijski kup. S djecom odradimo preko 400 treninga u jednoj sezoni, a svima nam na čast služe Brlek i Grgec, naši bivši članovi, sada igrači Slaven Belupa odnosno Varaždina, koji su upisali prve seniorske prvoligaške minute", kazao je predsjednik Mladen Henec za SportNet.hr

Ovo ukratko opisuje recentnu povijest Podravine, koja je inače osnovana 1919. godine. Upravni odbor okupio se u četvrtak međutim kako bi odlučio o vrlo važnoj stvari, prelasku u viši rang natjecanja. U poziciji za 2. HNL Podravina se našla sa 70 bodova osvojenih nakon 34 odigrana trećeligaška kola. Prije glasovanja predsjednik Podravine je članove izvijestio: "Naš se godišnji proračun kreće oko 950 tisuća kuna, a za 2. HNL trebalo bi nam najmanje 1,8 milijuna kuna. Da bismo dobili licencu, trebamo pribaviti semafor, srediti tunel i parkiralište, što su izdaci u od oko 115 tisuća kuna. Sportski bi nam dio cijele priče bio najmanji problem, vjerujem da bismo uz četiri pojačanja mogli biti dobri natjecatelji u drugom državnom rangu."

U raspravi koja je uslijedila, Franjo Beser, dopredsjednik Podravine i ŽNS Varaždina, je kazao: "Ja iskreno mislim da bismo trebali stati na loptu i shvatiti da su sportske želje jedno, a realnost sasvim drugo. Ne bih volio da se svi posvadimo kad nam ponestane novca u 2. HNL, a siguran sam da bi se to dogodilo, sudeći prema tome koliko se sponzorskog novca dosad slijevalo na račun Kluba. Firme nemaju novca za nogomet."

S takvim su se stavom složili manje – više svi članovi Uprave, pa glasovanje nije iznenadilo: svih 11 članova bilo je protiv prelaska u 2. HNL. "Dobili smo mi i potporu od HNS-a, koji je zainteresiran da mi uđemo u viši rang, ali jednostavno si moramo postaviti prioritete. Oni su trenutno uređenje dva pomoćna igrališta, jednog s umjetnom i jednog s pravom travom, kako bismo mogli rad s mlađim kategorijama dići na višu razinu i smanjiti pritisak na glavni travnjak. Kao sportaša me boli srce, ali mislim da je razumnije za nas ostati u 3. HNL te se nadati da će u sezoni 2012/2013. postojati dvije 2. HNL, u kojima bi natjecanje bilo jeftinije", zaključio je Henec.

Autor: Ivana Strahija / SportNet.hr

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Komentari