Vugrinec donio pobjedu u Velenju, Kocijan optimističan

Objavljeno: 06.10.2011. 10:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši Varaždina igrali su u srijedu utakmicu u Velenju, protiv Rudara, i ostvarili pobjedu s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Davor Vugrinec, već u 2. minuti...

Varaždinski nogometaši zaigrali su u formaciji 4-3-2-1 u sljedećem sastavu: Dreven - Conjar, Barišić, De Sousa, Rašić - Šimek, Golik, Grgec - Vugrinec, Golubar - Tokić.

Vugrinec je zbog ozljede morao izvan igre već u 15. minuti, ušao je Antolek, a kasnije su u igru ušli još i Mrmić, Cerovečki, Sušac, Kukec i Suntešić.

Unatoč Vugrinčevom izlasku, u cijelom prvom poluvremenu bili su opasnija ekipa i samo zahvaljujući spretnom Saviću na golu, nisu s više golova u mreži otišli na odmor. Rudar je trenutno četvrtoplasirana ekipa u Sloveniji, vodi ih iskusni trener Milan Đuričić, a u nastavku su ipak prezentirali bolji nogomet i dominirali. Ekipa Tomice Kocijana, imala je još jednu idealnu prigodu, ali nisu iskoristili kazneni udarac, točnije Golubarov udarac je Gregor Fink odlično obranio.

- Zadovoljan sam zbog pobjede, naravno, iako je ona mogla biti i znatno uvjerljivija. Muči nas i dalje realizacija, previše smo promašili - ističe Kocijan.

Posebno zadovoljstvo svakako je zbog povratka Gordana Golika na travnjak, koji je donio mnogo mirnoće u sredini veznog reda, a kako ističe Kocijan, u nedjelju se nada da će slovenskih 45 minuta produžiti i na 60-70, kako bi za Karlovac bio u konkurenciji za ekiopu.

- Puno znači što smo imali Golubara, Vugrinca, Golika zajedno u ekipi, vidi se da su nedostajali u pojedinim utakmicama - ističe Kocijan, navodeći da niti za Rudar, sastav nije bio kompletan, nedostajali su Pajač, Glavina, Lončar, Gluhak.

Što se tiče ozljede Vugrinca, nada se Kocijan da neće biti preteška. Nogometaši varaždinskog prvoligaša sljedeći test imat će u nedjelju, kada gostuju u Udinama, gdje igraju s Udineseom, a idući vikend očekuje ih "biti ili ne biti" susret s Karlovcem.

- Stvari se odvijaju pozitivno u posljednje vrijeme, samo kada bi povezali koju pobjedu, da se malo pomaknemo s mrtve točke - zaključuje trener Varaždinaca.

Prisilni Team-building na Cestici

Već u polasku, nogometašima Varaždina pokvario se autobus, no srećom, nije se to dogodio predaleko, pa je stigao zamjenski, već u Cestici. Nisu zakasnili na susret u Velenje, a prisilni zastoj, iskoristili su pozitivno.

- Malo smo se podružili, popili jutarnju kavicu, baš nam je pasalo, mali team-building - uz osmijeh ističe Kocijan.

Komentari