NK Varaždin: "Ulica je srušila ideju o 3. ligi"

Objavljeno: 08.07.2013. 09:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček

Nogometni klub NK Varaždin iz Zagrebačke 94, najpoznatiji pod imenom Varteks koje je nosio 50 godina, već se godinu dana ne natječe ni u jednom rangu natjecanja izuzev juniora i kadeta. Klub je trenutno suspendiran, premda je prije mjesec dana po tko zna koji puta najavljeno skidanje suspenzije i pokretanje procesa preoblikovanja.

No kako sada stvari stoje, čini se da do toga još neće doći. Gospodarska situacija je vrlo teška, novca nema ni na vidiku, a oni su za to prijeko potrebni, prenosi Varaždinski tjednik. 

Proteklih je tjedana, međutim, prašinu u varaždinskom i ivanečkom sportskom miljeu uskovitlala informacija o mogućem preuzimanju statusa trećeligaša od Ivančice. To bi pravno tehniciranje, koje zakon ne brani, za NK Varaždin bilo slamka spasa i prečac do 3. HNL Sjever, no ivanečkom bi klubu značilo ponovno kretanje od nule.

Sudeći prema reakcijama s foruma i društvenih mreža, navijače Ivančice uznemirilo je šuškanje o kompenzaciji s Varaždincima, a ideju pripisuju dogovoru u višim (čitaj: političkim) sferama. Na tvrdnje da se radi o rasprodaji tradicije i bacanju u vjetar čitavog sportskog truda reagirao je i predsjednik kluba Darko Geci te obećao da za njegovog mandata nikakve prodaje statusa neće biti.

- Nitko nam iz NK Varaždina nije ništa ponudio, a da jest, bez razmišljanja bismo odbili. Ivančica sljedeće sezone slavi 80 godina postojanja i ne želim da moje ime crnim slovima bude upisano u klupsku povijest - izjavio je Geci.

S druge strane, međutim, otkrivaju da je pregovora bilo. Direktor NK Varaždin Zlatko Ivanković priznaje da je ideja postojala i da su obavljeni preliminarni razgovori, ali dodaje da se inicijativa s te točke nije maknula.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskog tjednika od 8. srpnja.

Komentari