Novi Marof: Potpisan prvi koalicijski sporazum

Objavljeno: 24.12.2012. 09:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Radionovimarof.hr

U maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu potpisan je prvi koalicijski sporazum na području naše županije, piše Rdionovimarof.hr.

Učinili su to predsjednici HNS-a, SDP-a i HSU-a, Darko Hrenić, Marijan Kopjar i Ivan Štefec. To znači da će ova koalicija izaći zajednički na predstojeće lokalne izbore s jedinstvenim kandidatima i listom.

Kandidat ove tri stranke za mjesto gradonačelnika je ponovno Darko Hrenić – HNS, dok su za njegove zamjenike izabrani Mladen Smoljanec iz SDP-a i Nedeljko Matejak iz HNS-a.

Kako je naglasio Darko Hrenić, prilikom predstavljanja ove koalicije, njegovi zamjenici će svoje funkcije obnašati volonterski, a radit će i dalje na razvoju Grada Novog Marofa.

Hrenić je zahvalio svojim dosadašnjim zamjenicima na suradnji i naglasio kako ih opozicija neargumentirano napada.

U zadnje skoro 4 godine, napravljeni su projekti koji su najavljeni, a bilježi se 75 milijuna kuna investicija. Sredstva su to koja su došla iz javnih i državnih poduzeća i koristila su se maksimalno za realizaciju projekata.

Također, kroz ove godine smanjili smo manjak u proračunu, a iduće godine ga saniramo do kraja – naglasio je Hrenić.

Svoju potporu potpisivanju sporazuma i zajedničkim kandidatima i listi dali su saborski zastupnik i predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek, te kandidat SDP-a za zamjenika župana Alen Kišić.

Izvor: Radionovimarof.hr

Komentari