Novi Marof: Potpisano 10 novih studentskih stipendija

Objavljeno: 06.01.2013. 11:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

I ove godine Grad Novi Marof nastavlja sa stipendiranjem studenata. Tako su u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin potpisani ugovori o stipendiranju 10 studenata i to petero prema socijalnom kriteriju i petero na temelju dobrih ocjena, piše Radionovimarof.hr.

Prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Darko Hrenić naglasio je da Grad Novi Marof godišnje izdvaja 350 tisuća kuna za sufinanciranje studija, a mjesečni iznos po korisniku nešto je veći od prosjeka stipendija većine gradova i općina u županiji.

Tako je za one koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije namijenjen iznos od 600 kuna mjesečno, a studenti koji svoje znanje stječu u ostalim županijama dobivaju 800 kuna na mjesec.

Inače, gradske stipendije dobiva 40 studenata, a njihova je obaveza za svaku narednu godinu studija donesu potrebne potvrde i dokaze o njihovoj uspješnosti školovanja, te tako osiguravaju nastavak stipendiranja.

Hrenić je u kratkim crtama upoznao studente i njihove roditelje s trenutnom situacijom u Gradu, a istaknuo je da je Grad Novi Marof , od početka ove godine, u poziciji u kojoj redovno izvršava svoje obveze plaćanja, što je svakako jedan od dobrih pokazatelja stanja vođenja i izvršavanja proračuna.

Komentari