Novi sustav uzbunjivanja u zoni plavljenja hidroelektrana

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.01.2012. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ilustracija

U prostorijama Varaždinske županije održan je sastanak s predstavnicima gradova i općina koje se nalaze u zoni plavljenja hidroelektrana na području Varaždinske županije, te predstavnicima HEP distribucije sjever i i Hrvatskih voda.

Sastanak je organizirala Varaždinska županija u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje, a uz gradove Varaždin i Ludbreg i općine Cesticu Gornji Kneginec, Vinicu, Vidovec, Petrijanec, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Jalžabet, Martijanec Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Povod sastanka bio je uvođenje novog sustava za uzbunjivanje stanovništva na području HE Čakovec, a cilj sastanka vremensko i prostorno usklađivanje djelovanja svih sudionika u aktivnostima zaštite i spašavanja.

Mogućnosti proloma hidro akumulacija na području Varaždinske županije, potencira usklađivanje planske dokumentacije gradova i općina - planova nižeg reda, s planskom dokumentacijom Varaždinske županije – planom višeg reda.

Također se željelo upoznati predstavnike gradova i općina koje se nalaze u zoni plavljenja hidroelektrana s njihovim zadacima i obavezama u smislu obavještavanja i obuke stanovništva u slučaju proloma hidro akumulacija na području njihovih općina.

Komentari