Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije

Piše: eVz

Objavljeno: 08.11.2012. 17:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije koji se svake godine obilježava 9. studenoga, a u okviru projekta „Znanjem protiv mržnje“ održat će se prigodna svečanost u petak, 9. studenog u 10 sati i 15 minuta u Glazbenoj školi Varaždin.

Na svečanosti će se učenike osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije upoznati s poviješću mržnje diskriminacije ljudi zbog drugačijeg podrijetla te će se  prikazati dokumentarno - edukativni film “Moramo pamtiti“ koji je prikazan na Židovskom filmskom festivalu.

Prije same svečanosti u Glazbenoj školi, učenici škola koje sudjeluju u projektu posadit će u 9 sati lukovicu šafrana na Židovskom groblju u Varaždinu.

Svečanosti  će prisustvovat  i zamjenica šefa Misije, ujedno i prva tajnica u Veleposlanstvu Izraela Michal Hershkowitz, predsjednica Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić te zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica.

Inače, Varaždinska županija podržala je provedbu projekta „Znanjem protiv mržnje“ kojeg provodi Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava Varaždinske županije sa ciljem zauzimanja pozitivnog stava prema pripadnicima manjina te osude progona nevinih ljudi.

Komentari