Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

Objavljeno: 09.12.2013. 17:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda 9. prosinca obilježava se Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Namjera obilježavanja ovog dana je istaknuti problem korupcije i ulogu Ujedinjenih naroda u suzbijanju i borbi protiv korupcije.

Tim povodom, kao i povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca, Koordinacija za ljudska prava i Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije organiziraju predavanje - javnu tribinu na temu "Informacija u funkciji prevencije korupcije".

Predavač će biti sveučilišni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Josip Kregar, a predavanje će se održati u utorak 10. prosinca s početkom u 12 sati u Županijskoj palači.

Cilj javne tribine je informiranje građana o važnosti prava na pristup informacijama u prevenciji korupcije te podizanje svijesti građana o štetnosti korupcije i nužnosti što potpunijeg i slobodnijeg informiranja građana o podacima kojima raspolažu javnopravna i druga tijela, kao izravnoj pretpostavci smanjenja svih devijacija u društvu, u koje spada i korupcija.

Inače, Koordinacija i Povjerenstvo će istog dana, 10. prosinca u 11 sati, ispred Varteksove robne kuće (Franjevački trg 5) organizirati druženje s građanima.

Komentari