Obilježena 95. obljetnica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.11.2012. 07:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

Prigodnom svečanošću u prostorijama učilišta u Hallerovoj aleji u ponedjeljak je obilježena 95. obljetnica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

>>Obilježavanje 95 godina Pučkog otvorenog učilišta Varaždin

 Nakon uvodnog pozdrava ravnateljice POU-a Mirjane Premuž, ravnateljice na obljetnici je u ime Grada Varaždina – osnivača učilišta, čestitala i Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika i zastupnica u Hrvatskom saboru.

 U prigodnom govoru, okupljenim uzvanicima naznačila je kako je varaždinsko učilište među najstarijima u Hrvatskoj. Istaknula je važnost cjeloživotnog učenja i obrazovanja koje provodi varaždinsko Pučko otvoreno učilište u različitim programima i projektima.  

Grad Varaždin, kao osnivač, osigurao je vrlo solidne prostorne i materijalne uvjete za razvoj učilišta, prije svega obrazovnih programa prilagođenih svim dobnim skupinama stanovništva.

Podsjetila je i na ostale projekte poput stipendiranja i plaćanja prijevoza učenika prema kojima grad Varaždin i Varaždinska županija prednjače u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje mladih generacija. U nastavku svečanosti održan je povijesni sat o razvoju učilišta proteklih 95 godina i prezentacija o učinkovitom učenju.

 

Komentari