povodom špancirfesta

OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Evo što je danas na meniju u atriju Županijske palače

Objavljeno: 26.08.2021. 09:25

Zadnja izmjena: 26.08.2021. 11:57

Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica, ali i s osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

Špajzkarta za Četvrtak, 26. kolovoza

Svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i

košticama u košarici od prhkog tijesta

Pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim mlincima

na pireu od buče

Štrukli od buče s makom

Današnji oblizeki buču nude u tri slijeda, a na Vama je da odlučite prija li Vam više kao predjelo, glavno jelo ili desert. A uz buču glavna zvijezda menija u četvrtak je Zagorska purica sa Zagorskim mlincima. 

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.

Uz delicije preporučamo Pinot sivi iz 2020. godine od Vinarije Šafran, no tu su i Manzoni 2020. (nagrađen na Decanteru 2021.), Sauvignon 2019. te kasna berba Graševina 2015. (nagrađena na Decanteru 2021.).

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju „Oblizeka Varaždinske županije“ od 18 do 23 sata kada dvorište Varaždinske županije na Franjevačkom trgu 7 postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.

Komentari