Od 2. veljače ludbreški srednjoškolci u novouređenoj zgradi dvorca Batthyany

Objavljeno: 31.01.2015. 18:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Ludbreg

Izvor: galerija-images/ludbreg srednja skola

Ludbreški srednjoškolci 2. veljače sele u nove prostorije istočne zgrade dvorca Batthyany, a već se priprema i nova upisna kampanja.

Nakon nekoliko godina korištenja prostorija u zgradi osnovne škole, srednjoškolci s nestrpljenjem očekuju početak nastave u samom središtu grada.

– Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo gospodarstva i Grad Ludbreg uložili su znatna sredstva u sanaciju prostora tzv. Stare škole. Svi koji navrate od trenutka preseljenja u novouređene prostorije bit će iznenađeni transformacijom koju je taj objekat doživio iznutra. Trenutačno nam vrijeme ne dopušta uređenje pročelja, no ono je svakako predviđeno i nadam se da ćemo i taj dio riješiti s dolaskom sunčanijih i toplijih dana. Dokaz je to da je Srednja škola Ludbreg itekako vrijedan projekt i da ga kao Grad moramo maksimalno podržavati. Nadam se da će to biti jedna točka privlačenja mladih ljudi u Ludbreg, ne samo s našeg područja već i iz drugih županija – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U Srednjoj školi s nestrpljenjem očekuju ovaj važan trenutak, no istovremeno se okreću novoj upisnoj kampanji. Trenutno broje 130 učenika.

- U novoj upisnoj godini 2015./2016. planiramo upisati dva nova smjera – strojobravar i kuhar-konobar. O novim zanimanjima odlučujemo u suradnji s poslodavcima i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. – otkriva nam Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg dok nam učenici pričaju što ih najviše raduje.

– Sigurno će biti lijepo svakodnevno boraviti u tom povijesnom prostoru koji sam po sebi priča brojne priče. Drago nam je što selimo baš u taj prostor! – zaključuju srednjoškolci.

{gallery}ludbreg srednja skola{/gallery}

Komentari